hangikredi.com

Kredi Kartı Borç Transferi Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 29.06.2019 Güncelleme Tarihi: 8.07.2024

Bankalar tarafından sunulan kredi kartı borç transferi hizmeti, ödemelerinizi yapılandırmanız için uygulanan bir işlemdir.

Kredi Kartı Borç Transferi Nedir?
Bazı kişilerin birden fazla bankada borcu olabilir ve bunları takip etmekte zorluk çekebilirler. Borç yapılandırma uygulaması ile ödemelerinizi tek bir bankada toplayabilir ve düzenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Kredi kartı borç transferi, bankalar tarafından tercih edilen bir işlemdir. Bu işlem sayesinde tüm borcunuz tek bir yerde toplanır. Bu durum bankalar arasında bir rekabet ortamının oluşmasını sağlar. Çünkü birden fazla yerde borcunuz varken bu işlem sonrasında yalnızca bir kurum ile çalışmaya başlarsınız. Bu da diğer bankaların dezavantajlı bir duruma geçmesine neden olur. Tüm ödemelerinizi tek bir çatı altında toplayabilmeniz için bankalar size birçok teklif sunar. Kendinize uygun bir ödeme planı belirleyerek borçlarınızı düzenli bir şekle sokabilir ve kârlı duruma geçebilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Transferi Kredisi Nedir?

Bankalar tarafından sizlere sunulan kredi kartı borç transferi hizmeti, ödemelerinizi yapılandırmanız için uygulanan bir işlemdir. Bazı kişilerin birden fazla bankada borcu olabilir ve bunları takip etmekte zorluk çekebilirler. Borç yapılandırma uygulaması ile ödemelerinizi tek bir bankada toplayabilir ve düzenli bir şekilde yapabilirsiniz. Banka, diğer kurumlara olan borcunuzu kapatmanız için size uzun vadeli bir ödeme planı sunacaktır.

Kredi Kartı Borç Transferi Nasıl Yapılır?

Kredi kartı borç transferi yapmak için başvuru yaptığınızda talebiniz onaylanırsa banka size iki seçenek sunar. İlk seçenek, size teslim edilecek nakit para ile borçlarınızı kendiniz kapatmanızdır. İkinci seçenek ise, bankanın sizin yerinize borçlarınızı ödemesidir. Böylece tek bir yere borçlanmış olursunuz.

Borç yapılandırması yapılırken faiz uygulanır. Kredi kartı borç taşıma işlemi yapabilmeniz için öncelikle en az iki bankaya asgari tutarda ödeme yapmakla yükümlü olmanız gerekir. Ancak bu şekilde size borç transferi önerisi gelebilir. Fakat bu işlemi her bankada yapmak mümkün değildir. Bu nedenle öncelikle borç transferi yapmak istediğiniz bankayı tespit etmelisiniz. Şubeden veya müşteri hizmetlerini arayarak da konu hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bankalar sizin geçmiş dönemlere ait borçlarınızı inceler. Eğer kredi notunuz yüksekse ve ödemelerde herhangi bir problem yoksa transfer işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Kredi Kartı Borç Transferi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kredi kartı borç transferini problem yaşamadan tamamlamak için başvuru sırasında yanınızda bulundurmanız gereken evraklar şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı
  • Adres bilgileri
  • Son dönemde ödediğiniz faturalar
  • Gelir beyanı

Eğer aylık ödeme tutarınız gelirinizden fazla ise başvurunuz olumsuz yanıt alır veya ilgili banka sizden kefil isteyebilir.

Kredi Kartı Borç Transferi Yapan Bankalar Nelerdir?

Kredi kartı borç transferi hizmeti, Akbank, Denizbank, Finansbank, ING, Vakıfbank, Yapı Kredi,TEB, Ziraat Bankası ve Garanti Bankası gibi çok sayıda kurum tarafından verilir. Bankalar faiz oranlarını ve müşterilerine sunacakları avantajları kendileri belirler. Borç transferinin gerçekleşmesi için bir sözleşme imzalanır. Sözleşmede belirtilen faiz oranları ve vadeler göz önünde bulundurularak ödeme planı hazırlanır. Kredi kartı borç transferi yapan bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Akbank: Akbank, kredi kartına borç transferi yapan bankalardan biridir. Kredi kartı borçlarını Axess’e aktaran kişiler, uygun faiz oranları ile 12 aya varan taksitlerle geri ödeme yapabilirler.
  • Yapı Kredi: Kredi kartı borç transferi Yapı Kredi tarafından da kabul edilen bir uygulamadır. Ancak Yapı Kredi başka banka kredi kartı borç transferini gerçekleştirebilmeniz için kuruma ait başka bir ödemenizin kalmamış olması gerekir. Borçlarınızı avantajlı faiz oranları ile Yapı Kredi’ye taşıyabilirsiniz.
  • TEB: TEB kredi kartı borç transferi yapan bankalar arasındadır. Kredi kartı borçlarını TEB’e taşıyan kişiler, bankanın avantajlı borç kapatma kredilerinden de yararlanabilirler. TEB kredi faiz oranı %0,69’dan başlar. Bu oran kredi ödemelerinde belirlenen vadeye ve çekilen krediye göre belirlenir.
  • Ziraat Bankası: Ziraat Bankası kredi kartı borç transferini “birleştiren ihtiyaç kredisi” adı altında gerçekleştirir. Banka, müşterilerine gelirlerine göre bir ödeme planı yapma ve borçlarını uygun koşullarda birleştirme imkânı sunar. 24 aya kadar vadelerde faiz oranı %1,10’dir. Bu oran, 60 aylık vadelerde %1,20’ye çıkar.
  • DenizBank: DenizBank kredi kartı borç transferi işlemi gerçekleştirme imkânı sunar. Tüm borçlarınızı DenizBank’a transfer ederek ödemelerinizi rahat rahat yapabilirsiniz. DenizBank’ın müşterilerine sunduğu avantajlı faiz oranları ve 36 aya varan vadelerden yararlanabilirsiniz.
  • Garanti Bankası: Garanti kredi kartı borç transferi işlemi ile tüm borçlarınızı aynı çatı altında toplayabilirsiniz. Garanti Bankası’na taşıdığınız borçların tamamını 36 aya varan vadeler ile bütçenize uygun bir şekilde ödeyebilirsiniz. Garanti ile vadelerinizi uzatabilir ve taksitlerinizi azaltabilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Transferinde Kredi Notunun Önemi Var mıdır?

Kredi kartı borç transferi yaparken kredi notunuzun yüksek olması size avantaj sağlar. Mevcut bankanızda ödemelerinizi uzun süre düzenli olarak yaparsanız kredi notunuz artar. Bu sayede bankalara güven verirsiniz. İyi bir kredi notu ile çok daha düşük faizler ile uzun vadelerde ödeme yapabilirsiniz. Aksi durumda kredi kartı borç transferi talebiniz olumsuz sonuçlanabilir. Red cevabı aldıktan sonra düzenli olarak asgari tutarın üzerinde ödeme yaparsanız kredi notunuz artar. Bu durumda tekrar kredi kartı borç transferi için başvuru yapabilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Transferi Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Borç transferi, kredi kartı borcunu ödemekte zorluk çeken ve ödemelerinin takibini yapmakta zorlanan kişiler için avantaj sağlar. Bu işlem sonucunda borcunuzu tek bir yerde ödemeye başlarsınız. Kredi kartlarınız farklı bankalara ait olduğunda ayrı tarihlerde ödeme yapmanız gerekir. Kredi kartı borç transferi yaptığınızda bu sorun ortadan kalkar. Sizin belirlediğiniz bir tarihte, düzenli aralıklarla ödemenizi gerçekleştirebilir ve borçlarınızdan kurtulabilirsiniz. Bankalar borç transferi için size özel fırsatlar sunar. Bankanız ile sürekli iletişimde kalarak bu avantajlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Transferi Yapmanın Dezavantajları Nelerdir?

Kredi kartı borç transferi, birden fazla bankada borcu olan kişiler arasında oldukça popüler bir işlemdir. Ancak bu işlemin avantajlarının yanı sıra bazı dezavantajları da vardır. Kredi kartı borç transferinin en büyük handikabı, bankaların bu işlem sırasında yüklü miktarda faiz uygulaması ve sizden dosya işlem ücreti almasıdır.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir? 13.12.2024

    E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir?

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 10.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?