Emekli Bankacılığına dair gelişmelerden haberdar olmak için HangiKredi emeklilik yazılarını takip edin, son gelişmelerden haberiniz olsun.
Emeklilik hakkı kazanan ve maaşını almaya başlayan bireyler, çalışmaya devam edebilir. Ancak emekli olduktan sonra çalışıldığında dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
13.03.2023
Emekli olduğunuzda maaşınızı almak istediğiniz bankayı belirlemelisiniz. Seçtiğiniz bankaya göre onay vermeniz gereken şartlar da değişir. Ancak her koşulda sizden belirli bir taahhüt süresini kabul etmeniz istenir. Emekliler, maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan almayı taahhüt ederek promosyondan yararlanır.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
13.03.2023
Engelli emekliliği, en az %40 raporu olan ve 4A kapsamındaki çalışanlara verilen bir haktır ve belirli bir engelli emeklilik yaşı yoktur. %40 ve üzeri rapora sahip bireyler, yaş şartı aranmaksızın prim gün sayısını ve sigortalılık süresini tamamladıktan sonra emekli olabilir.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
3.04.2023
Staj ve çıraklık dönemlerinin emekli maaşı hesaplamalarında dikkate alınması sıklıkla tartışılan bir konudur ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili yapılan düzenlemeler, bu konuyla ilgili bazı soru işaretleri doğurur. Çıraklık ve staj süreci, emeklilik kanunlarında özel bir yere sahiptir. Söz konusu süreçler, aktif çalışma durumundan farklı olarak değerlendirilir. Sizin için kaleme aldığımız bu yazıyı okuyarak EYT staj düzenlemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
10.05.2023
Günümüzde emekli olmak için gereken sigortalılık süresini ve prim gününü tamamlayan birçok kişi, yaşı henüz gelmediği için belli bir süre daha çalışmak zorunda kalmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kurduğu ekip de bu mağduriyeti gidermek için çeşitli EYT formüllerini masaya yatırıyor.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
15.03.2023
Çalışan bireyler; 4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ve 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerinde belirlenen şartları eksiksiz olarak sağladığında emekli olmaya hak kazanır. Aktif çalışma hayatı içinde olan bireyler, gerekli koşulları tamamlayıp emeklilik hayatına geçiş yapmak ister. Koşullar neler, nasıl yerine getirilir? Detayları HangiKredi okurları için derledik...
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
3.04.2023
1999 yılında yürürlüğe giren İşsizlik Sigortası Kanunu, esasen sosyal güvenlik alanını da kapsayan bir torba yasa özelliği taşır.Yasa yürürlüğe girmeden önce sigortalıların emekliliğe hak kazanmak için kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıllık sigortalılık süresi, 5000 gün malullük, ölüm ve yaşlılık primlerini ödemesi yeterli görülüyordu.
Devamını okuHangiKredi Uzman Yazarları
3.04.2023