Finansal Durumunuz
Bankaya gitmeden kredi risk durumunuzu öğrenin, finansal durumunuza hakim olun.
Bankaya gitmeden kredi risk durumunuzu öğrenin, finansal durumunuza hakim olun.
Başvurabileceğiniz kredilerin onaylanma ihtimallerini görerek en uygun krediye başvurun.
Finansal durumunuzu etkileyen kriterleri görün, size uygun önerilerle notunuzu yükseltin.
Finansal durumunuzdaki değişimleri takip ederek daha sağlıklı finansal kararlar verin.
Size uygun kredi kartı önerilerilerini görün, ihtiyacınız olan kartı kolaylıkla bulun.
Alabileceğiniz kredi ve kredi kartı limitlerini görün, finansal hayatınızı güvenle planlayın.
Size özel Finansal Raporunuzu oluşturabilmemiz için bilgilerinizi girin.
Sizin için oluşturulan raporu görüntüleyerek finansal durumunuzu inceleyin.
Limitlerinizi ve banka bazlı onaylanma ihtimallerinizi görerek sizin için en uygun bankaya başvurun.
HangiKredi Finansal Raporu; banka ve finans kuruluşları için, kişinin ödeme potansiyelini ve risk durumunu görebilmesini sağlayan bir puandır.
HangiKredi Finansal Raporu “Bana kredi ya da kredi kartı çıkar mı?”, “Kredi limitim ne olur?”, “En avantajlı banka hangisi?” sorularına cevap veriyor.
HangiKredi Finansal Raporu ile hangi bankadan kredi alma olasılığınızın yüksek olduğunu, kredi ve kredi kartı limitlerinizi öğrenebilirsiniz.
HangiKredi Finansal Raporu'nda; yapay sinir ağları, çizge temelli modeller ve diğer sınıflama ve regresyon tabanlı makine öğrenmesi modelleri kullanılmıştır. Bu modeller, finansal risk verilerinizin yanı sıra, hangikredi.com'daki kullanıcı davranışlarınız ve demografik verileriniz ile eğitilmektedir. Bu sayede kullanıcılara, mevcut finansal durumları, banka bazlı kredi onaylanma ihtimalleri, kredi ve kredi kartı tahmini limitleri ve finansal durumu iyileştirme önerileri sunulmaktadır.
Finansal durum hesaplanırken, tüketicinin gerçekleştirdiği finansal işlemlerin hemen hemen hepsi dikkate alınır. Belirlenen kalemlere göre hesaplama yapıldıktan sonra değerler belirli aralıklara göre gruplandırılır. HangiKredi Finansal Raporu’nun sonuç sayfasında 9 farklı finansal durum bulunmaktadır. Kullanıcılar, bu durumlara göre kredi sağlığını basit bir şekilde görebilir.
HangiKredi Finansal Raporu, yapay zeka algoritmalarıyla birlikte finansal sağlığınızı görebildiğiniz, finansal sağlığınızı düzenlemek adına kişiselleştirilmiş öneriler alabildiğiniz, banka bazlı limitlerinizi ve onaylanma ihtimallerini tahminleyen, finansal hareketlerinizin ve beyan ettiğiniz bilgilerin değerlendirildiği bir rapordur. Sizin için bir finansal durum belirler. Finansal Durumunuzu belirlemek adına aşağıdaki verilerden yararlanır;
Bu veriler, yapay zeka algoritmalarımızı besler ve HangiKredi Finansal Raporu’na ulaşabilirsiniz.
Finansal Raporun sonucunda, 9 farklı skala görmek mümkündür ve bu skalalar açıklamalarıyla birlikte size iletilir.
Finansal durum skalalarını aşağıda bulabilirsiniz;
HangiKredi Finansal Raporu'nu öğrenmenin birden fazla yolu vardır. Bunlardan birisi Findeks işbirliği ile oluşturulan HangiKredi.com’daki HangiKredi Finansal Raporu sayfasıdır. HangiKredi Finansal Raporu'nuzu öğrenmekle kalmayıp,finansal durumunuzu iyileştirmek için neler yapabileceğinizi de bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Bunlara ek olarak da HangiKredi tarafından size özel olarak hazırlanmış olan kredi ve kredi kartı önerilerini de görebilir ve kredi / kredi kartı başvurunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.
HangiKredi Finansal Raporunun fiyatı 35 TL’dir. Kampanya dönemlerinde Finansal Rapor kullanıcılara ücretsiz verilebilir. Ayrıca HangiKredi mobil uygulaması üzerinden alacağınız ilk Finansal Rapor ücretsizdir.
*Kampanyalar dönemseldir.
HangiKredi Finansal Raporu oluşturulurken birçok farklı kalem dikkate alınır. Kredi sağlığını en çok etkileyen faktörlerin başında; geçmişteki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat gibi borçların ödemeleri gelir.
Kredi kullanmış olmak ile birlikte kullanılmasa bile yapılan kredi başvuruları da finansal sağlık durumunu etkiler. Özellikle geçmişte kredi kullanmış ve borcu zamanında ödemiş olmak oldukça önemlidir. Bu doğrultuda kredi kullananlar, kullanmayanlara göre daha iyi bir finansal kredi sağlığına sahip olabilmektedir. Gecikmeye düşmeyen ve yasal takibe girmeyen, zamanında ödenen borçlar, finansal durumun iyileştirilmesi konusunda son derece etkilidir.
Bankalardaki mevduat hesaplarında yer alan paralar da HangiKredi Finansal Raporu'nu etkileyen faktörlerden biridir. Eğer banka hesabınızda para varsa, teknik olarak bankadan alacaklı olursunuz. Ayrıca bu durum bankalar nezdindeki genel müşteri limitinizi de olumlu etkiler. Dolayısıyla aktif bir mevduat hesabı, HangiKredi Finansal Raporu için her zaman önemlidir.
Vadesiz ve vadeli mevduat hesapları ile birlikte kredili mevduat hesaplarına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tür bir hesabın kredili kısmını kullandığınız takdirde borçlu duruma düşersiniz ve belirli bir tarihe kadar, hesabınıza yeniden para girişi sağlamanız gerekir. Tarihin geçmesi ise finansal durumu etkileyen bir faktör olarak kabul edilebilir.
HangiKredi Finansal Raporunuz, neredeyse bütün finansal eylemlerinizden etkilenir. Örneğin kredi başvurunuz bir banka tarafından reddedilirse, diğer bankalar da sizin finansal durumunuzun riskli olduğunu düşünür. Bu nedenle finansal durumunuzu öğrenmeden başvuru yapmanız önerilmez. Onaylanan kredileriniz de finansal durumunuzu hem olumlu hem de olumsuz yönde etkileyebilir.
Krediniz onaylandığında, bankaya belirli bir faiz getirisi vaad etmiş olursunuz. Eğer cayma hakkınızı kullanarak söz konusu krediyi iptal ederseniz, bu banka için olumsuz bir durum yaratır. Dolayısıyla kredi iptalleri, az da olsa HangiKredi Finansal Raporunuzu etkileyebilir.
HangiKredi Finansal Raporu, finansal durum tespitinizi yaparak, banka bazlı kredi ve kredi kartı limitlerinizi ve onaylanma ihtimallerini size iletir. Finansal durumunuza göre kişiselleştirilmiş iyileştirme önerilerini size sunar.
Finansal Rapor, bankalara yapacağınız başvuru öncesinde, limit ve onay ihtimali tespiti adına kullanabileceğiniz bir rehber niteliğindedir.
Bu önerilerin banka nezdinde bağlayıcılığı yoktur. Kişilerin HangiKredi Finansal Raporu'nu bir rehber olarak kullanarak, finansal sağlıklarını iyileştirmeleri önerilir.
HangiKredi Finansal Raporu, kullanıcılarına 9 farklı değerlendirme sunar. Buna yönelik olarak en düşük değer Çok Sağlıksız olmak üzere Sağlıksız, Çok Kritik, Kritik, Orta, Orta+, Sağlıklı, Sağlıklı+ ve Çok Sağlıklı olarak ayrı değerler sıralanabilir.
Kredi başvurularınızın hemen onaylanmasını ve bankalardan kolayca kredi almayı istiyorsanız, finansal durumunuzun en risksiz grupta olması gerekmektedir. HangiKredi Finansal Raporu 9 farklı skala içeren bir rapordur. HangiKredi Finansal Raporu sonuç sayfasında sadece bir değerlendirme görmezsiniz aynı zamanda kredi başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağına dair de bir tahmin görürsünüz. Böylece olumlu olma ihtimali yüksek olan kredilere başvurabilirsiniz.
HangiKredi Finansal Raporu'nu düşüren en önemli detay, ödenmeyen borçlardır. Kredili ürünler için borçlandığınızda, bu borçları bir gün bile geciktirmeniz, finansal durumunuza olumsuz olarak yansır. Gecikmenin süresi uzarsa ve gecikme tekrarlanırsa, finansal durumunuz önemli ölçüde etkilenir. Ödenmeyen borçlar gecikmeden sonra yasal takibe düşer ve bu durum, finansal durumunuzun olumsuz etkilenmesine sebep olur. Bu da kara listeye girmeniz anlamına gelir.
Aynı zamanda rapor alırken beyan ettiğiniz bilgilerin de finansal durumunuz üzerinde etkisi vardır. Bu nedenle Finansal Rapor alırken beyan ettiğiniz bilgileri de doğru olarak girmelisiniz.
HangiKredi Finansal Raporu’na göre kredi sağlığı kötü olan kullanıcıların kredi çekebilme durumu, banka inisiyatifindedir. Bankalar genellikle çok riskli gruplara kredi vermezler. Orta riskli gruba ise belirli şartlar karşılığında kredi verirler. Bu durumda kefil, teminat, ipotek, gelir belgesi gibi seçenekleri değerlendirerek kredi almanız mümkün olabilmektedir.
HangiKredi Finansal Raporu’nun sonuç ekranında size verdiğimiz iyileştirme önerileri ile birlikte, Kredi Sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.
Bankalar kredili ürün kullandırdıkları müşterilerinin her zaman risksiz olmasını ister. Bu durum tamamen bankanın politikaları ile alakalıdır. Ayrıca bankalar sicili bozuk olana kredi kullandırma konusuna da kendileri karar verirler.
Finansal durumu kritik olanlara farklı uygulamalar ile kredi verilse de kara listede olanlara kredi veren bankalar bulmak zordur. Bazı dönemlerde, özellikle devletin desteklediği kredili ürünler ve banka sicil affı gibi uygulamalar dahilinde, sicili bozuk olanlar için de kredi çekme ihtimali doğabilmektedir.
HangiKredi Finansal Raporunuza göre kredi sağlığınızın kötü olması her zaman öyle kalacağı anlamına gelmez. Bankalardan kredi çekmeden de finansal durumunuzu iyileştirmeniz mümkündür. Finansal sağlık durumunuzu iyileştirme girişiminize en çok yardımcı olacak unsur, mevcut borçlarınızı düzenli bir şekilde ödemenizdir. Eğer gecikmiş bir borcunuz varsa onu da en kısa sürede kapatmanız gerekir.
Finansal durumun iyileşmesinde rol oynayan bir başka işlem de kredi kartını aktif bir şekilde kullanmaktır. Harcamalarınızı nakit ile yapmak yerine kredi kartınız ile yapıp sonrasında ödemeleri zamanında gerçekleştirirseniz finansal durumunuz zamanla iyileşir. Eğer kredi kartı alamıyorsanız, bankalardan teminatlı/blokeli kredi kartı talep edebilirsiniz.
Ayrıca kredili mevduat hesabı (ek hesap, eksi hesap, artı para) kullanmak ve vadeli/vadesiz mevduat hesabında sürekli para bulundurmak da finansal durumun iyileşmesinde etkili olabilmektedir.
Bunlara ek olarak HangiKredi Finansal Raporu’nuzun sonuç ekranında sizler için vermiş olduğumuz önerileri de uygulamak, kredi sağlığınıza olumlu etki eder.
HangiKredi Finansal Raporu'nu yükseltmek için gereken süre, yapılan finansal işlemlere göre değişmektedir. Finansal durum değerlendirmesinde daha yüksek oranla etkili olan işlemler, daha hızlı bir yükseliş için faydalı olur. Bu nedenle, özellikle kredi ve kredi kartı borçlarınızı gecikmeye düşmeden ödemelisiniz. Daha yüksek bir değere, daha hızlı bir şekilde ulaşmak için ise kredi kullanmanızda fayda vardır.
Finansal durumunuzu öğrenmek için HangiKredi Finansal Raporu sorgulama işlemi yapıp değerlerinizin sağlıksız olduğunu gördüyseniz, bunun çok net iki anlamı vardır: Birincisi bu durum, daha önce hiçbir kredili bankacılık ürünlerinden faydalanmamış olduğunuz anlamına gelir. İkinci anlam ise çok uzun bir süredir bankalarla ilişiğinizin bulunmamasıdır. Bunların dışında kalan bazı durumlarda da değerlendirme yapılamayabilir ve dolayısıyla finansal durumunuz sağlıksız olarak kabul edilebilir.
HangiKredi Finansal Raporu sorgulaması yaptığınız zaman, size o anki finansal durumunuz gösterilir ve günceldir. Aynı güncel durumu bankaların da görüntüleyebilmesi için, finansal durumu etkileyen işlemler hızlı bir şekilde rapora yansıtılır ve finansal durum güncellenir.
Finansal durumu etkileyen işlemlere ait bilgilerin önemli bir bölümü günlük olarak yansıtılır. Bazı bilgilerin yansıması ise ortalama 2 gün sürebilmektedir. Bununla birlikte aylık olarak güncellenen bilgiler de mevcuttur.
HangiKredi Finansal Raporunuzda yer alan detaylar sizi güvenli bir gruba sokuyorsa kefilsiz, teminatsız ve ipoteksiz kredi almanız mümkündür. Finansal durumu sağlıksız olanlara kefil olması hâlinde de kredi verilmeyebilir fakat değerlendirmesi hiç olmayan tüketiciler, banka ile ilk kez çalışacakları için, kefil desteği ile kredi alabilirler.
İhtiyaç kredisi başvurusunun ardından kredi sonucu öğrenme işlemi gerçekleştirdiğinizde olumsuz cevap aldıysanız, bu durum yeterli değerlendirmeyesahip olmadığınızın göstergesidir. Düşük limitli ihtiyaç kredileri, kefil ve benzeri uygulamalar doğrultusunda tüketicilere kullandırılabilmektedir. Fakat kullanılabilecek kredi miktarının daha yüksek olması için finansal durumunda da daha yüksek olması gerekmektedir.
Taşıt kredisi başvurusu yapabilmeniz için de finansal durumunuzun sağlıklı bir grupta olması gerekir. Kredi ile araç aldığınızda banka bu araca ipotek koyacağı için finansal durum konusunda daha iyimser davranabilmektedir.
Konut kredisi, genellikle en yüksek limitlere sahip olan kredilerdir. Bunun sebebi, ev fiyatlarının seviyesi ile alakalıdır. Yüklü bir miktarda kredi kullanılacağı için bankalar, son derece titiz davranırlar. Çünkü ödenmeyen bir konut kredisi borcu, bankalar için önemli bir kayıp demektir. Bu nedenle genellikle risksiz gruptaki kişilerin konut kredisi başvuruları onaylanmaktadır. Fakat yine taşıt kredisinde olduğu gibi bir ipotek söz konusudur ve bu durum finansal durum konusunda bankaya inisiyatif kullanma hakkı verir.
Kobi kredisi başvurularında süreç biraz daha farklı işler. Kredi kefalet kooperatiflerinin desteği ile alınan kredilerde finansal durumun etkisi biraz daha azalmaktadır. Ayrıca kobi kredilerine bireysel olarak değil, iş yeri adına başvuru yapılır. Dolayısıyla bu durumda öncelik, kurumsal finansal durumdadır. Fakat işletmenin sahibinin/sahiplerinin/ortaklarının kredi sicilinde bir problem olması, kobi kredisi kullanımını olumsuz etkileyebilir.
22.11.2024
Kredi notu, tüketicinin finansal pozisyonunu belirleyen faktörlerden biri; iyi bir kredi notuna sahip olmak, finansal geleceğiniz açısından büyük avantajlar sağlar. Bankalar ve finansal kuruluşlar, kredi ürünlerine yapılan başvuruları değerlendirirken öncelikle Kredi Kayıt Bürosu tarafından belirlenen Findeks notunu dikkate alır. Yani bu skorun kredi alma olasılığını doğrudan etkilediği de söylenebilir. HangiKredi olarak hazırladığımız bu içerikte Findeks notu ile ilgili tüm detaylara ayrıntılı biçimde değindik.
13.09.2024
7 Yorum
Esnaf kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisi… Hangi kredi türüne başvurursanız başvurun bankanın bakacağı en önemli kriter kredi notudur.
Kredi başvurusunun onaylanması için risksiz grupta olması beklenen kredi notunun düşmesine neden olan sebepleri inceledik.
12.09.2024
4 Yorum
Kredi notu en basit tanımıyla kişilerin ve işletmelerin bankalarla olan ilişiği ile ilgili bilgilerin sunulduğu detaylı rapordur. Bankalara olan mevcut borç durumunuz, ödeme düzeniniz, önceki borçlanmalarınız, kullandığınız krediler ve buna benzer tüm bilgiler bu raporda yer almaktadır.
103 Yorum