hellobar image
hangikredi.com
Ara
icon

İhtiyaç Kredisi

TL

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi başvurusunda bulunmak Hangikredi.com’da güvenli ve ücretsiz!

Tavsiye Ettiğimiz İhtiyaç Kredileri/Finansmanları

En Çok Tercih Edilenler

İhtiyaç Kredisi / Finansmanı Faiz ve Kâr Payı Oranları - 15 Aralık 2024

  • Bankalar

    Kredi/Finansman Tutarı (min - max)

    Vade (min - max)

    Faiz/Kâr Payı (min - max)

  • 1.000 - 500.000 TL
    1 - 36 Ay
    %3,99
  • 5.000 - 250.000 TL
    3 - 36 Ay
    %2,99 - %4,39
  • 1.000 - 300.000 TL
    3 - 36 Ay
    %0,00 - %3,95
  • 1.000 - 10.000.000 TL
    1 - 36 Ay
    %4,59 - %5,75
  • 1.000 - 400.000 TL
    1 - 36 Ay
    %4,09 - %4,59
  • 1.000 - 300.000 TL
    3 - 36 Ay
    %3,66
  • 1.000 - 1.000.000 TL
    3 - 36 Ay
    %3,90 - %4,42
  • 1.000 - 350.000 TL
    3 - 36 Ay
    %0,99 - %4,29
  • 3.000 - 10.000.000 TL
    1 - 36 Ay
    %4,05 - %5,00
  • 1.000 - 250.000 TL
    1 - 36 Ay
    %0,00 - %4,19
  • 2.000 - 500.000 TL
    1 - 36 Ay
    %4,39
  • 1.000 - 350.000 TL
    1 - 36 Ay
    %0,00 - %4,14
  • 1.000 - 300.000 TL
    3 - 36 Ay
    %0,00 - %3,95
  • 1.000 - 300.000 TL
    1 - 36 Ay
    %3,84 - %4,39
  • 1.000 - 100.000 TL
    1 - 36 Ay
    %4,29
  • 1.000 - 200.000 TL
    3 - 36 Ay
    %4,95 - %5,15

15 Aralık 2024 tarihinde yaptığımız son değerlendirmeye göre 36 ay vadeli 10.000 TL İhtiyaç Kredisi için en avantajlı teklifi sunan banka %3,54 Faiz oranı ile QNB oldu.

Popüler Aramalar

Neden Güvenliyiz?

icon

Bankalar ile imzalanan "Destek Hizmetleri Sözleşmesi" gereği denetlenen ve “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirketi”
(TOBB 2015)

icon

ISAE 3402 Uluslararası Bağımsız Denetim Raporu ile COBİT standartlarına uygun çalışma

icon

Güvenlik duvarları, SSL sertifikası ile veri güvenliği ve KVKK yönetmeliğine uygun veri toplama

  • İhtiyaç kredisi hesaplama işlemi öncelikle almak istediğiniz kredi tutarını belirlemeniz gerekiyor. Bütçe dostu ihtiyaç kredisini bulmak için, çekmek istediğiniz tutar üzerinden aylık taksit miktarına dikkat ederek hesaplama yapmanız gerekiyor. Bireysel ihtiyaç kredisinde maksimum vade 36 ay olarak belirlenmiştir. Çekmek istediğiniz kredi tutarını en fazla 3 yıl vade ile ödeyebilirsiniz.

    Vade belirlerken aylık ödemelerinizin kolay olması kadar, sizi zorlamayacak şekilde en hızlı bitireceğiniz süreyi göz önünde bulundurmanız gerekir. Vade uzadıkça aylık taksit oranları daha düşük olsa da toplam geri ödeme miktarı daha fazla olacaktır. Vadeyi, bütçenizi zorlamayacak maksimum aylık ödeme tutarınıza göre belirlemenizde fayda var.

    Çekmek istediğiniz vade ve ihtiyaç kredisi tutarı belliyse faiz hesaplama işlemine geçebilirsiniz. Bu noktada hesaplamayı bankaların kendi web sayfaları üzerinden yapabileceğiniz gibi HangiKredi’nin ihtiyaç kredisi hesaplama aracı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplamanızı HangiKredi’den yaparak, çekmek istediğiniz kredi tutarı ve vadeye göre tek seferde hesaplama yaparak 20’den fazla bankanın teklifini tek ekranda görüntüleyebilir, karşılaştırma imkanına erişebilirsiniz.

    Tüm bunlara ek olarak bireysel ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi yaparken dosya masrafının, kredi tutarının binde 5’i olacağını da aklınızda bulundurmalısınız. Yine de kimi özel kredi ürünlerinde veya bazı bankaların kredi kampanyalarında dosya masrafları tahsis edilmeyebilir. Sıfır dosya masrafı uygulaması tamamen kredi veren bankanın inisiyatifindedir. İhtiyaç kredisi hesaplama işlemi yaparken saydığımız bütün bu noktalara dikkat ederek düşük faizli ihtiyaç kredisi seçeneğine ulaşabilirsiniz.

  • Bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösterir. Bankalar, hem ülkedeki genel ekonomik durum hem de kendi kaynakaları ve hedeflerine göre her kredi türü için ayrı ayrı faiz oranı belirler. Belli dönemlerde faiz indirimi ya da faiz artırımı yapabilirler. Bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranları, Merkez Bankası (MB) kararlarına göre belirlenmektedir. Merkez Bankasının belirlediği oranlara göre bankalar da kendi faiz oranlarını belirlerler. Bankalar, MB’nın açıkladığı alt ve üst (faiz oranı) sınırlara göre faiz oranlarını belirlerken serbesttirler. Bireysel kredi faizleri, her bankada ve üründe değişiklik gösterebilir. Hatta bankalar, online başvurular ve şubeden başvurular için de farklı faiz oranları belirleyebilir. Avantajlı kredi hesaplaması için ihtiyaç kredisi hesaplama aracımızı kullanabilir ve bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi faiz oranlarını inceleyebilirsiniz.

  • Bireysel ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi yaparak en avantajlı kredi seçeneğine ulaştıysanız sırada başvuru adımı var. İhtiyaç kredisi başvurusu yaparken başvuru sahibinde aranan şartlara, kredinin koşullarına, talep dilecek olan belgelere ve imzalanması gereken evraklara dikkat etmek gerekiyor. Bu hem başvurunuzun boşa düşmesini önler hem de sonradan sıkıntı yaşamamanızı sağlar.

    İhttiyaç kredisi başvurusu için öncelikle kanunen reşit olmanız gerekmektedir. Yani 18 yaşını doldurmadan yapacağınız ihtiyaç kredisi başvurusu onaylanmayacaktır. Ayrıca gelirinizi belgeleyemediğiniz ve sigortanızın olmadığı durumlarda da başvurunuz onaylanmayacaktır.

    Kredi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kredinin faiz oranı. Faiz oranı ne kadar yüksek olursa ödeyeceğiniz toplam geri ödeme tutarı da o kadar yüksek olur. Faiz oranının yanı sıra dosya masrafı, tahsis ücreti, sigorta gibi ek ücretler de kredinin toplam tutarına etki edeceğinden genel bir değerlendirme yapmak adına kredi maliyet oranına bakabilirsiniz.

    HangiKredi’den kredi hesaplaması yaparak en düşük faizli kredi veren bankaları bulabilir ve en düşük faizli krediye online başvuruda bulunabilirsiniz.

  • Bireysel ihtiyaç kredisi çekebilmek için gereken bazı şartlar var. Bunların en başında reşit olmak geliyor. Bankalardan kredi alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Bir diğer şart olarak gelirinizi belgeleyebilmeniz gerekiyor. Eğer belgelenebilir geliriniz yoksa kredi başvurunuz onaylanmayacaktır. Sigorta girişiniz olması gerektiği gibi, bunun minimum 3 aylık olması gerekir. Yani sigorta girişiniz minimum 3 ay önce yapılmış olup hala devam ediyor olmalıdır. Bazı bankalar için bu süre minimum 6 aydır. Eğer bu şartları sağlıyorsanız banka kredi notunuza bakacaktır. Kredi notu, kredi başvurularındaki en önemli kriterlerden biri. Bankaların bu konudaki minimum not beklentisi birbirinden farklı olsa da kredi notunuz ne kadar yüksek olursa başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır.

  • Bankalardan çekilebilecek kredi üst limiti bankadan bankaya değişiklik gösterir. Bankaların ihtiyaç kredisi üst limitlerine HangiKredi’den kolayca ulaşabilirsiniz. Kredi üst limitini öğrenmek istediğiniz bankanın sayfasını ziyaret ederek hem üst limiti hem de farklı vade-tutar aralıklarına göre sunulan güncel faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

    Bireysel olarak çekebileceğiniz maksimum kredi miktarı ise gelirinizle orantılıdır. Yasalara göre, aylık taksit ödemelerinizin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin %50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Dilerseniz sitemizde yer alan ne kadar kredi çekebilirim hesaplama aracını kullanarak alabileceğiniz en yüksek ihtiyaç kredisi miktarını öğrenebilirsiniz.

  • İhtiyaç kredilerinde vade sınırı BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre aşağıdaki gibidir:

    Kredi Tutarı Vade Sayısı
    50.000 TL altındaki tutarlar için 36 ay
    50.000 TL - 100.000 TL arası tutarlar için 24 ay
    100.000 TL üzerindeki tutarlar için 12 ay

  • Bankaların güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları dönemsel olarak değişmektedir. En uygun ihtiyaç kredisine başvurmak için HangiKredi’den kredi hesaplaması yapabilir ve bankaların en güncel faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

  • İhtiyaç kredisi başvuru yaparken aranan en temel şartlar arasında 18 yaşından büyük olmak, belgelenibilir gelire sahip olmak, sigortalı çalışan olmak ve kredi notunun risksiz grupta yer alması var. Krediniz ön onaydan geçtikten sonra ise sıra bankaya belge ibraz etmeye geliyor. Bankalara tüketici ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız şu belgeleri ibraz etmeniz gerekir:

    • Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet olabilir.
    • İkamet Adresini Gösterir Belge: Muhtarlık ikametgahı veya başvuru sahibinin adına düzenlenmiş herhangi bir fatura olabilir.
    • Gelir Belgesi: Çalışanlar için maaş bordrosu veya imzalı mühürlü maaş yazısı, serbest meslek sahipleri için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve bilanço tablosu; çiftçiler için arazi tapusu, çiftçilik belgeleri ve müstahsil makbuzu; emekliler için ise emekli maaşı hesabının cüzdanı gereklidir. Kira geliri ile ihtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunmak istiyorsanız; tapu, kira sözleşmesi ve kiranın yattığına dair hesap hareketlerini gösterir evrak ibraz etmeniz gerekir.
    • İhtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunduğunuz bankanın ilgili şubesi, eğer gerek görürse sizden kefil de isteyebilir. Kefil talep etmek veya etmemek, krediyi onaylayacak olan şubenin yetkisindedir. Ayrıca bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet dökümleri de talep ederler.

    Ayrıca, tüketici kredisi başvurusu sırasında bankalar sizden hayat sigortası yaptırmanızı da isteyebilirler. Genellikle yüksek tutarlı kredilerde bir şart olarak öne sürülür, küçük meblağlara sahip kredi başvurularında göz ardı edilebilir. Hayat sigortanızı ister bankadan, ister dışarıdan kendiniz yaptırabilirsiniz. En iyi kredi ürününü bulmak için HangiKredi'den hızla ve güvenle kredi sorgulaması yapabilirsiniz.

  • İhtiyaç kredisi çektikten sonra vazgeçip krediyi iptal etmek isterseniz kredi cayma hakkından yararlanabilirsiniz.

    Kredi cayma hakkı, sözleşmesi imzalanmış ve işleme konmuş kredi taleplerinin iptal edilebilmesi için tanınan bir hak. Cayma hakkından yararlanabilmek için sözleşmeyi imzaladıktan sonra size tanınmış olan 14 günlük bir süre var. 14 gün içinde bu hakkı kullanarak herhangi bir masraf ödemeden kredinizi iptal edebilirsiniz. Cayma hakkı kullanıldığında 30 gün içinde alınan anapara ve o güne kadar işleyen faizin bankaya ödenmesi gerekir. 14 günlük süre geçmesine rağmen kredinizi iptal etmek istiyorsanız borcun kalan tüm tutarını ödeyerek kredinizi kapatabilirsiniz ancak böyle bir durumda erken kapama cezası ödemeniz gerekebileceğini unutmayın.

  • Müşterilerin kısa süreli nakit ihtiyaçlarını karşılamak için katılım bankalarının sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi benzeri yöntem ihtiyaç finansmanı olarak anılıyor. Türkiye Finans, Vakıf Katılım, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Ziraat Katılım gibi katılım bankaları müşterilerine ihtiyaç finansmanı sunmaktadır. Bunlara ek olarak belirtmeliyiz ki ihtiyaç finansmanı çoğu katılım bankasında direkt nakit olarak tüketiciye verilmiyor. Anlaşmalı iş yerlerinden yapılan alışverişlere ya da fatura ibrazına karşılık bu finansman kullandırılıyor.

    İhtiyaç finansmanı için aşağıdaki şartların sağlanması gerekiyor:

    • 18 yaşını tamamlamış olmak
    • Kredi notunun yüksek olması
    • Gelirin resmi bir şekilde beyan edilmesi
    • İpotekle finansman alınacaksa evlilik durumunda eşin rızasının olması
  • Bankaların sunduğu anında kredi ürünleri ile başvurduğunuz anda çekmek istediğiniz tutar hesabınıza aktarılabilir. Anında kredi ürünleri genellikle bankaların kendi müşterilerine sunduğu bir üründür. Banka, müşterisi ile ilgili gerekli bilgilere sahip olduğundan başvuru sürecine gerek kalmaz. Anında kredi ile belgesiz kredi almak mümkün olsa da düşük tutarlı acil nakit ihtiyaçları için kullanılabilir. Üst limit bankadan bankaya değişiklik gösterse de 1.000 TL - 10.000.000 TL aralığındadır.

  • Tüketici kredisi çekebilmek için alt yaş ve üst yaş sınırı mevcut. Alt yaş sınırı tüm bankalar için aynı. Yasalar gereği 18 yaşından küçük olanlar kredi kullanamasa da bazı bankalar 21 yaşından küçüklere kredi vermeyebiliyor. Üst yaş sınırı ise bankadan bankaya değişiklik gösteriyor ve yasal bir zorunluluk yok.

  • İhtiyaç kredisi alabilmek için kredi notunun yüksek olması gerekiyor. Bankaların ödemeler konusunda güvence olarak gördüğü kredi notu, daha önceden aldığınız kredilerin ya da kredi kartı borçlarının ne kadar düzenli ödendiğini gösteren bir referanstır. İhtiyac kredisi başvurularında, kredi skoru 1500-1900 arasında olan kişiler kolaylıkla kredi çekebilir. 1100-1499 kredi notunda kalan kişiler az riskli görülürken, 1099 altında notu olanların kredi alabilme olasılığı oldukça düşük. Kredi notu 0 olanların ise kredi başvurusu kesinlikle onaylanmıyor.  Kredi notu aralıklarının tam açılımları ise şöyle: 

    1-799

    Çok Riskli

    800-1299

    Orta Riskli

    1300-1499

    Az Riskli

    1500-1699

    İyi

    1700-1900

    Çok İyi

    HangiKredi Finansal Raporu ile kredi sağlığınızı öğrenebilirsiniz. ​

  • Dosya masrafı, bankaların kredi verirken aldığı ek ücretlerden biridir. Kredi dosya masrafı, çekilen kredinin maksimum binde 5’i kadar alınabilir. Bankalar dönem dönem dosya masrafsız ihtiyaç kredisi kampanyası sunabilir. Tüketici eğer isterse, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak dosya masrafının iadesini talep edebilir.

  • Birçok kişi için ihtiyaç kredisi başvurusu, nakit para sıkışıklığında akla gelen ilk çözüm. Özellikle internet üzerinde sıkça yapılan hesaplamalar ve online kredi başvuruları, ret cevabının nedeni olabiliyor. Böyle durumlarda son başvurunuzdan 21 gün sonra tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Nakit paraya ihtiyacınız olduğunda tüketici kredisine başvurabilirsiniz. Düşük oranlar ve istediğiniz banka üzerinden faiz oranlarını karşılaştırarak en avantajlı seçeneğe kolayca ulaşabilirsiniz ancak tüketici kredisine başvurabilmeniz için bazı temel etmenler var. Kredinizin çıkması için bu temel etmenlere sahip olmanız gerekir. Kredi notunuza bağlı olarak ihtiyaç (tüketici) kredisi kullanabilirsiniz. Kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır. 

    Kredi puanınızın düşük olması nedeniyle bankalar tarafından olumsuz cevap alıyor olabilirsiniz. Bu durumda kredi puanınızın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu; geçmişe dönük kredi ve kredi kartı ödemelerinize, mevcut borç durumunuza ve gelir durumunuza göre tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Bu yöntemin alternatifi ise doğrudan ilgili kurumdan puanınızı öğrenmek olacaktır. En avantajlı ihtiyaç kredisini bulabilmek için HangiKredi'den ihtiyaç kredisi hesaplaması yapabilirsiniz. 

  • İhtiyaç kredisi oranları ödeyeceğiniz aylık taksit ve toplam ödeme tutarını belirler. Ödemelerin her ay belirlenen tarihte yapılması gereklidir. Ödemeleriniz devam ederken toplu kapama işlemi yapmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda bankanın sunduğu olanaklar dahilinde erken ödeme indirimi söz konusu olabilir. Bankalar ihtiyaç kredisi faiz oranları üzerinden aylık ödemeniz gereken miktarı ve toplamda faizlerle birlikte ne kadar ödeyeceğinizi size bildirir. Bunun sonucunda da her ay faizli tutar üzerinden ödeme yaparsınız. Erken ödeme seçeneklerinde ise kalan ayların faiz oranları düşürülerek, kalan ana para üzerinden ödeme yaparsınız. Bu durumda da aslında banka size ekstra bir indirim yapmaz, sadece toplu ödenecek kalan paradan faiz almaz.

  • İhtiyaç kredisi, kişisel harcamaları finanse etmek amacıyla kullanılırken, taşıt kredisi araç satın alımı için, konut kredisi ise ev veya gayrimenkul edinmek içindir. ​

    İhtiyaç kredileri genellikle teminatsızdır ve kısa-orta vadeli iken, taşıt ve konut kredileri daha uzun vadeli olabilir ve genellikle alınan varlığı teminat olarak kullanır. Faiz oranları ve vergisel avantajlar kredi türüne bağlı olarak değişebilir.​

  • Tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını en hızlı ve kolay şekilde karşılamalarına imkan sağlayan ihtiyaç kredisi, bankaların sunduğu hizmetlerden biridir. Gerekli şartları karşılayan kişilerin başvurularını kolaylıkla yapabilecekleri ihtiyaç kredisine dair detayları HangiBilgi içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi

Min. Tutar Max. Tutar Vade Süresi Min. Yıllık Maaliyet Oranı Max. Yıllık Maaliyet Oranı
1.000,00 TL 10.000.000,00 TL 1 - 36 Ay %0,01 %151,23

Örnek: 36 Ay vadeli 10.000 TL ihtiyaç kredisi/finansmanı çekmek istediğinizde, yer alan en düşük faiz/kar payı oranına göre aylık taksit ödemesi 277,78 TL, banka tahsis ücreti 57,50 TL, yıllık maliyet oranı ise %0,39 TL’dir. 36 ayın sonunda ödeyeceğiniz toplam ödeme tutarı ise 10.057,50 TL’dir.