Kredi almak isteyenler için en büyük kriter kredi notu.
Kredi almak isteyenler için en büyük kriter kredi notu. Bankaların özellikle dikkat ettiği KKB puanı, kredi alma olanağınızı belirliyor. Kredi skoru ile ilgili en sık sorulan soru ise “Kredi notum kaç olmalı?”. Bu sorunun cevabına geçmeden önce kısaca kredi notunun ne olduğundan bahsedeceğiz. Findeks kredi notu kaç olmalı? Bu en çok merak edilen konu.
Konut, taşıt ya da ihtiyaç kredisi seçeneklerini bir arada görmek ve tüm hesaplamaları yapmak için kredi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kredi notu, en basit tanımıyla sizin kredi geçmişinizdir. Geçmiş yıllarda yaptığınız kredi ve kredi kartı ödemeleri, fatura ödemeler, kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı yaşadığınız yasal takip süreçleri belli bir sisteme göre hesaplanarak sizin notunuzu oluşturur. Bankaya kredi başvurusu yaptığınızda banka sizin kredi puanınızı inceleyerek kararını ona göre verir. Findeks kredi notu nedir? Yazımızdan çok daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
En yüksek kredi notu 1900. Kredi skoru değerleri 0 ile 1900 arasında değişiyor ve kişinin kredi notu 1900 puana yaklaştığı ölçüde risksiz hale geliyor. Yani 1900’e yaklaştıkça kredi başvurusunun onaylanma ihtimali de artıyor.
Kredi skorunun 0 olması ise bankalar için belirsizlik anlamına gelir. Böyle bir durumda banka, sizinle ilgili herhangi bir fikir edinemez bu nedenle kredi vermek istemez. Kredi notunuz 0 ise öncelikle kredi notu oluşturmanız gerekir.
Findeks kredi notunun aralıklarına göre risk değerleri şu şekildedir:
Kredi skoru 1500 ile 1900 arasında olanlar kolaylıkla kredi alabilir. KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en tereddütte kaldığı grup az riskli gruptur yani 1100-1499 arası. Kredi notu sizin ödeme düzeniniz ile ilgili detaylı bilgiler içerdiği için banka az riskli gruba dahil bireylerin başvurusunu incelerken kararsız kalabiliyor.
Bu noktada unutmamanız gereken şu ki, kredi notunuz en yüksek seviyede bile olsa banka kredi vermeyebilir. Kredi vermek tamamen bankanın inisiyatifindedir ve kredi notunuzun dışında gelir durumunuz ile sigortalılık süreniz de banka tarafından incelenir.
Kredi almakta zorlanıyorsanız ve kredi notunuz düşükse kolay kredi veren bankalar yazımız ilginizi çekebilir.
Findeks kredi notu hesaplama işlemlerinde birden fazla ölçütü bir araya getiriyor. Bunların dağılımı ve ayrıntıları ise şöyle:
Kredi notunuzu öğrenmenin en kolay yolu BDDK’nın bir hizmeti olan Findeks. Findeks raporu için Findeks’in web sayfasını ziyaret ederek kredi notunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra kredi notu öğrenme hizmet veren bankalar aracılığı ile de notunuzu öğrenmeniz mümkün.
En uygun kredi seçeneklerine tüm kredi türleri ve kampanyaları arasından yapacağınız incelemelerle kolayca ulaşmak ve güvenle kredi başvurusu yapmak için Hangikredi.com kredi hesaplama araçları en güncel verilerle hizmetinizde.
Merhaba, kredi notum 1483,aylık gelirim 6000 civarı.. Memurum ve devam eden toplamda 20000 tl kredim mevcut. Mevcut kredimi de çekeceğim krediyle kapattığım taktirde 80000 tl kredi kullanabilir miyim? Bi de vergi dairesinde gecikmiş öğrenim krediai borcunu kapatmam notuma ve kredi kullanma limitime yansır mı? Çok uzun oldu ama cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Merhaba Esra, Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ne kadar kredi alabileceğini hesaplayabilirsin: https://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari/ne-kadar-kredi-cekebilirim
Merhaba Hasan, Kredi notun bankalar tarafından düşük bulunmuş olabilir. Ayrıca talep ettiğin tutar gelirinle orantılı olmayabilir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ne kadar kredi alabileceğini hesaplayabilirsin. https://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari/ne-kadar-kredi-cekebilirim
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.