hangikredi.com

Ertelemeli Kredi Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 13.06.2018 Güncelleme Tarihi: 16.07.2024

Ertelemeli kredi, bankalardan alınan kredinin ödemesinin hemen başlamayıp belirtilen dönemde başladığı kredi ürünleridir.

Ertelemeli Kredi Nedir?
Cebinizi rahatlatan ertelemeli kredi ile ilgili detayları sizin için derledik.

Pek çok insan zaman zaman nakit desteğine ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlar kişisel ya da iş ile ilgili harcamaları kapsayabilir. Bu tip durumlarda akla gelen çözümlerden ilki ihtiyaç kredisi çekmek olur. Kredi çekerek pek çok ihtiyacınızı karşılayabilir, anlık nakit desteğine kolayca ulaşabilirsiniz. Tüketici kredisi olarak da adlandırılan bu kredinin alt kategorileri mevcuttur. Bankadan bankaya çeşitlilik gösteren bu kategoriler arasında evlilik kredisi, eşya kredisi, eğitim kredisi ve tatil kredisi yer alır. İhtiyaç kredisi kullanmak için gelir düzeyinin stabil, banka skorunun ise yeterli seviyede olması gerekir.

İhtiyaç kredilerinde cayma hakkı da mevcuttur. Kredi onay tarihinden sonra 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Öncelikle bu durumu müşteri temsilcisine iletmiş olmanız gerekir. Sonrasında ise anaparanın iade tarihine kadar ödenecek faiz tutarını 30 gün içerisinde teslim etmelisiniz. “İhtiyaç kredisi nedir, nasıl alınır?” sorusunun cevabı da bu şekilde özetlenmiş olur.

Bireyler, kredi seçeneklerinden bir tanesi olan ertelemeli krediyi de tercih edebilir. Ertelemeli kredi veren bankalar, geri ödemelerin belirli bir süre sonra yapıldığı bir sisteme sahiptir. Normal şartlarda ödeme süreci, kredi çekme işleminin sonraki ayından itibaren başlatılır. Ertelemeli kredilerde ise bu ödeme süresi anlaşılan vadeye göre ötelenir. Örnek olarak 3 ay ertelemeli kredi çektiğinizde ödemeyi 3 ay, 6 ay ertelemeli kredi çektiğinizde ise ödemeyi 6 ay sonra yapabilirsiniz. Bankalar hem kullanıcılarına kolaylık sunmak hem de portföylerini genişletmek amacı ile ertelemeli kredi seçeneğine sıkça başvurur. Ayrıca bankalar yılbaşı ve bayram gibi özel günlerde çeşitli kampanyalar yaparak kredi seçeneklerini genişletir. Böylece kullanıcıların nakit ihtiyacı karşılanmış olur.

Krediler Kaç Ay Ertelenebilir?

Krediler 3 ay, 6 ay ve 12 ay ertelemeli kredi olacak şekilde sınıflandırılabilir. Bu süreler bankadan bankaya göre çeşitlilik gösterebilir. Doğru bilgi için tercih ettiğiniz bankanın müşteri temsilcisi ile görüşebilir ya da en en yakın şubeyi ziyaret edebilirsiniz.

Krediler Ertelendiği Takdirde Faiz Artar mı?

Bu tip kredilerde ertelenen süre için faiz uygulanır. Bazı bankalar bu faizi ilk taksitte alırken bazıları ise faizi tüm vadeye eşit bir şekilde dağıtır. Örneğin üç ay ertelemeli kredilerdeki faiz oranı ile 1 yıl ertelemeli ihtiyaç kredisi faizi arasında fark olabilir. Tercih edeceğiniz kredi türünü ve faiz tutarını öğrenmek için banka ile iletişime geçebilirsiniz. Bu işlemi evinizin konforunda tamamlamak için ise HangiKredi’nin kredi hesaplama aracı hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kredi hesaplama aracı, 3 farklı kategoriye ayrılarak kredi ve faiz oranlarını hesaplamanıza yardımcı olur. Tutar/vadeye göre hesapla seçeneğini tıkladığınızda kredi türü, tutarı ve vadesini girerek kendiniz için en uygun seçeneği bulabilirsiniz. İkinci yöntem ise aylık taksite göre hesapla seçeneğidir. Bu hesaplama tipinde kredi türünü ve ödeyebileceğiniz aylık taksit miktarını yazmanız gerekir. Böylece taksit miktarlarını görüntüleyebilir, dilediğiniz bankayı kolayca seçebilirsiniz. Son yöntem olan faiz oranına göre hesapla seçeneği, faiz oranlarını görüntülemenize yardımcı olur. Kredi türü, tutarı, vadesi ve faiz oranını ilgili kısımlara girdiğinizde ertelemeli kredi hesaplama süreci kısa sürede tamamlanır. Dilerseniz 3 ay ertelemeli kredi hesaplama ya da 6 ay ertelemeli kredi hesaplama işlemlerinizi de aynı aracı kullanarak yapabilirsiniz. Bu hizmetten faydalanarak 6 ay ve 3 ay ertelemeli kredi faiz oranlarını incelemek de mümkündür. Böylece en uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar arasından seçim yaparak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Ertelemeli Kredi Almak İçin Minimum Tutar Var mıdır?

Ertelemeli kredilerin minimum tutarları bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Bu tutarlar tercih ettiğiniz kredi çeşidine bağlı olarak da değişebilir.

Ertelemeli Kredi Almak İçin Düzenli Gelir Belgesi Gerekli mi?

3 ay ertelemeli kredi başvurusu ya da 6 ay ertelemeli kredi başvurusu yapmak istediğinizde düzenli gelir belgenizin olması gerekir. Banka, kişilerin çektikleri krediyi ödeyip ödeyemeyeceğini tespit etmek ister. Bu sebeple kredi çekmek isteyen kişilerin düzenli bir gelire sahip olması önemlidir. Bunun yanı sıra banka skorunun da yeterli düzeyde olması büyük bir avantaj sağlar.

3 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

3 ay ertelemeli kredi, ilk ödemenin çekilen kredi tarihinden 3 ay sonra başlaması şeklinde özetlenebilir. Bankalar, 3 ay ödeme yapılmamasına rağmen herhangi bir gecikme durumu yaratmayan faiz düzenlemesi yapar. Böylece kişilere ödeme kolaylığı oluşturur. Pek çok banka, bu tip kredileri çeşitli avantajlar ile sunarak kullanıcı memnuniyetini artırır. 3 ay ertelemeli kredi hesaplamak için HangiKredi'nin hesaplama aracını tercih edebilirsiniz. 3 ay ertelemeli en uygun kredi seçenekleri ile kişisel ihtiyaçları karşılamak mümkündür.

Hangi Bankalar 3 Ay Ertelemeli Kredi Veriyor?

3 ay ertelemeli kredi veren bankalar arasında Akbank, Yapıkredi ve Vakıfbank yer alır. Üç ay ertelemeli kredi veren bankalar arasından dilediğinizi seçebilir, nakit ihtiyacınızı hemen karşılayabilirsiniz.

6 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

6 ay ertelemeli krediler, kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilen kredilerden bir tanesidir. Çektiğiniz krediyi 6 ay erteleyerek bütçenize uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz.

Hangi Bankalar 6 Ay Ertelemeli Kredi Veriyor?

6 ay ertelemeli kredi veren bankalar arasında Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası yer alır. Bankanızın böyle bir seçeneğe sahip olup olmadığını öğrenmek için müşteri temsilcinize ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir.

12 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

1 sene ertelemeli krediler genellikle iş yeri açma ve konut satın alma gibi uzun vadeli planlarda kullanılan kredi çeşididir. Bu kredide de diğerlerinde olduğu gibi gelir durumunuz ile ilgili belgelere ihtiyaç duyulur. Bankalar, düzenli ödeme yapan kullanıcıları için çeşitli ayrıcalıklar sunabilir. İhtiyaç kredisi erken ödeme indiriminin yanı sıra kredilerin yeniden yapılandırılması ya da ara ertelenmesi gibi avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Erken ödeme indirimi kredinizi toplu para ile kapatmak istediğinizde yapılabilir. Bu süreçte kalan aylar için uygulanacak faizler işlenmez. Böylece kullanıcılar belirli miktarda kâr elde etmiş olur. Kredinizi düzenli şekilde öderken elinize toplu bir para geçtiyse, bu durumu bankanız ile paylaşabilirsiniz. Erken ödeme başvurusu yaptıktan sonra banka, ödemeniz gereken miktarı hesaplar. Belirli prosedürler sonucunda kredinizi vadesi dolmadan kapatabilirsiniz.

Hangi Bankalar 12 Ay Ertelemeli Kredi Veriyor?

1 yıl ertelemeli kredi veren bankalar arasında Vakıfbank ve Ziraat Bankası yer alır. Bu tür bir kredi seçeneğine başvurmak istiyorsanız şubenize giderek konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ertelemeli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ertelemeli kredi başvurusu pek çok yoldan tamamlanabilir. Bankalar, SMS gönderme yöntemi ile kullanıcıların başvurularını alır. Hane geliri ve kimlik numarası gibi bilgileri yazarak bankanın belirlemiş olduğu numaraya SMS gönderebilirsiniz. Başvurunuz incelendikten kısa bir süre sonra tarafınıza bilgilendirme yapılır. Bilgilendirmenin ardından bankanın en yakın şubesi, mobil uygulaması, internet bankacılığı hizmeti ya da çağrı merkezi üzerinden başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu süreç, bankadan bankaya çeşitlilik gösterebilir. Bankaya teslim edilmesi gereken evraklar genellikle şunlardır:

Ücretli çalışanlar için:

  • Bordro ya da gelir yazısı,

Emekliler için:

  • Emekli maaşını ibraz eden banka hesap cüzdanı

Şahıs şirketi sahipleri için:

  • Firmanın güncel vergi levhası
  • Yıllık gelir vergisi beyannamesi

Sermaye şirketi ortaklıkları için:

  • Firmanın güncel vergi levhası
  • Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi

Kira geliri sahipleri için:

  • Kira alınan gayrimenkulun tapusu
  • Kira kontratı
  • Kira tahsilatının yapıldığına dair belge

İstenen belgeler bankadan bankaya çeşitlilik gösterebilir. En doğru bilgi için kredi kullanmak istediğiniz banka ile iletişime geçebilir, konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir? 12.12.2024

    E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir?

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 10.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?