Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com

Devlet Destekli Yeni Kredi Paketindeki Önemli Detaylar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 4.06.2020 Güncelleme Tarihi: 10.05.2023

Devlet destekli ihtiyaç kredisi, kişilerin bireysel harcamalarına yönelik nakit gereksinimlerini karşılayan finansman aracı olarak bilinir.

Devlet Destekli Yeni Kredi Paketindeki Önemli Detaylar
Bu harcamaların geri ödemesi uzun vadede gerçekleşir. Ödeme süresi, kredi alınan bankaya göre çeşitlilik gösterebilir.

Devlet destekli kredi sayesinde ihtiyaçlarınızı ertelemeye gerek kalmadan dilediğiniz harcamayı yapabilirsiniz. Aynı zamanda bütçenize uygun devlet destekli kredi ödeme planı oluşturabilirsiniz. Bu sayede tüm borcunuzu uygun taksitler ile geri ödersiniz. Kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan devlet destekli kredi, kamu ve özel bankaların katılım gösterdiği uygun finansman araçlarındandır. Bankaya göre değişen geri ödeme yöntemleri, kullanıcıların krediden en iyi şekilde faydalanmasını sağlar. Siz de özel ya da kamu bankalarından destek kredisi alarak nakit ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Bu krediyi pek çok alanda kullanmak mümkündür.

Devlet Destekli Krediye Nasıl Başvurulur?

“Devlet destekli kredi başvurusu nasıl yapılır?” sorusunun cevabı pek çok kritere göre değişiklik gösterebilir. Başvuru şekilleri genel olarak benzer olsa da bankalar farklı platformlar üzerinden kredi talebi kabul edebilir. Devlet destekli kredi veren bankaların şubelerini ziyaret ederek detaylı bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Dijital çağın gelişmesi ile kredi işlemleri zamandan ve mekândan bağımsız olarak da tamamlanabilir. Seçtiğiniz kurumun internet bankacılığına giriş yaparak kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bununla birlikte çoğu banka, SMS ile kredi başvurusu yapmanıza da imkân tanır. Kimlik numaranızı ve aylık gelirinizi yazarak belirtilen numaraya SMS göndermeniz yeterlidir. SMS ile başvuru yaparken eklemeniz gereken kelimeler ve numaralar, bankaya göre değişiklik gösterebilir. Başvuru süreci ile ilgili en doğru bilgi için HangiKredi’de yer alan ‘’Krediler’’ sayfasını inceleyebilirsiniz. Tercih edeceğiniz bankanın üzerine tıklayarak devlet destekli kredi faiz oranı, vadesi ve aylık taksitleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. HangiKredi, tercih ettiğiniz bankanın ‘’Hızlı Başvur’’ seçeneğine tıkladığınızda sizi ilgili web sitesine yönlendirir. Açılan sayfada bankaların formlarını doldurabilir, kredi başvurusunu kolayca yapabilirsiniz.

Devlet Destekli Krediye Başvurma Şartları Nelerdir?

Kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan destek kredileri, erteleme imkânı ve uygun geri ödeme yöntemleri sayesinde yoğun ilgi görmektedir. Kişiler, bütçelerine uygun ödeme planları oluşturarak pek çok ihtiyacını bu krediler ile karşılar. Kredi paketleri içinde farklı ihtiyaçlar için özel oluşturulmuş seçenekler de yer alır. Temel ihtiyaç kredisi, kullanıcılarına 6 ay ertelemeli 10 bin TL’lik destek sunar. Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL’nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.

Devlet Destekli Kredi Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hayatın her evresinde; kişisel, eğitim, iş, seyahat ya da gıda gibi gereksinimler için paraya ihtiyaç duyulur. Günlük hayatta az miktarda paraya ihtiyaç duyulsa da bazı zamanlarda yüklü miktarlar gerekebilir. Bu noktada kişilere fayda sağlayan krediler, acil nakit ihtiyaçlarınızı kolayca karşılar. Krediler pek çok alanda kullanılarak hem kişisel yaşamda hem de iş hayatında fayda sunar. Devlet destekli kredi kullanmadan önce kısa bir araştırma yaparak ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkündür. Dikkat edilmesi gereken noktalar ise aşağıdaki gibi sıralanır;

İhtiyaçların Belirlenmesi

Kredi çekmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ihtiyaç duyulan gerçek miktarının belirlenmesidir. Çoğu kredi seçeneği üst limitlere sahiptir. Bu durum kişilerin kredi çekme isteğini artırabilir. Böyle durumlarda kısa bir beyin fırtınası yapıp ihtiyaçlarınızı karşılayan miktarı kolayca bulabilirsiniz.

Faiz Oranları

Kredi çekmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de bankaların faiz oranlarıdır. Bu oranlar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Bütçenize ve ödeme planınıza en uygun olan faiz oranını inceleyerek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu kısımdan sonra bankaların kredi çeken kişilere sunduğu diğer avantajlara da göz atılabilir.

Vadeler

Faiz oranları dışında, kredilerin vadelerini de detaylı şekilde incelemek gerekir. Uzun vadelerde faiz oranı yüksek olsa da aylık geri ödeme miktarı oldukça azdır. Böyle durumlarda kişisel tercihlere ve ödeme yöntemlerine göre seçim yapmak faydalı olur. Az miktarlarda çekilen krediler için daha kısa vadeli seçenekler tercih edilebilir.

Dosya Masrafları

Faiz oranının ve vadenin incelenmesinden sonra bankaların dosya masraflarına da göz atmak gerekir. Dosya masraflarınızın çektiğiniz krediye olan etkisini bilmeniz önemlidir. Bu masraf büyük meblağlara ulaşıyorsa farklı bankaların kredi seçeneklerini değerlendirmenizde fayda vardır.

Devlet Destekli Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Devlet destekli kredi hesaplama işlemini tercih ettiğiniz bankaların web sitelerinden ya da HangiKredi üzerinden kolayca yapabilirsiniz. HangiKredi, nakit ihtiyaçlarınız için en uygun kredi seçeneklerini sunarak size kolaylık sağlar. Öncelikle web sitesinin ''Kredi Hesaplama'' kısmına ilerlemeniz gerekir. Bu alanda 3 farklı yöntem ile kredi hesaplama işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür.

  • İlk yöntem ''tutar/vadeye göre hesapla'' olarak bilinir. Kredi türü, tutarı ve vadesi gibi bilgileri ekleyerek ihtiyaçlarınıza en uygun seçenekleri kolayca bulabilirsiniz.
  • İkinci yöntem ise ''aylık taksite göre hesapla'' olarak bilinir. Bu alanda kredi türü ve ödeyebileceğiniz aylık taksit miktarını girerek ödeme planınıza uygun seçeneği kolayca bulabilirsiniz.
  • Üçüncü ve son yöntem olan ''faiz oranına göre hesapla'' metodu; kredi türü, tutarı, vadesi ve faiz oranı gibi bilgiler ışığında işlem yapar. Bu bilgileri ilgili alanlara ekleyerek ihtiyaç duyduğunuz kredi seçeneğini bulabilirsiniz.

HangiKredi, kullanıcılarının kendileri için en uygun krediyi bularak ihtiyaçları karşılamasına yardımcı olur. Web sitemizi detaylı şekilde inceleyerek “Devlet destekli kredi devam ediyor mu?” gibi pek çok soruya da cevap alabilirsiniz. Böylece devam eden pek çok kredi çeşidinden faydalanabilirsiniz.

Devlet Destekli Kredide Hangi Krediler Mevcut?

Çeşitli bankalar, uygun faiz oranlarına sahip kredi paketleri ile farklı ihtiyaçları olan kullanıcıların beklentilerini karşılar. Bu paketler içerisinde; temel ihtiyaç, konut, taşıt, sosyal hayatı destek ve tatil kredisi gibi pek çok seçenek yer alır. İhtiyaç sahibi kişiler ilgili bankalara başvurarak bu kredilerden faydalanabilir.

Kredi Türü Faiz Oranı (aylık)
Konut Kredisi (sıfır konut) %0.65
Konut Kredisi (2. el konut) %0.74
Taşıt Kredisi (sıfır araç) %0.49 - %0.69
Taşıt Kredisi (2. el binek ya da ticari araç) %0.82
Sosyal Hayatı Destek Kredisi %0.55
Tatil Kredisi %0.67

Konut Kredisi

Bu krediyi kullanmak isteyen kişiler; sıfır konutlar için en düşük 12 ay ödemesiz, aylık %0.64 faiz oranı ve 15 yıla kadar vadeli finansman imkânlarından faydalanabilir. İkinci el konutlarda ise 15 yıla kadar vade ve yüzde 0.74 faiz oranlı kredi seçenekleri mevcuttur. Bankaların ortak kararı ile kredi çekim işlemlerinde üst limit belirlenmiştir. Bu limit İstanbul, Ankara ve İzmir'de 750 bin TL’dir. Diğer illerde ise en fazla 500 bin TL olacak şekilde sınırlanmıştır. Kişiler, %10'dan başlayan düşük peşinat oranı ile kredi kullanabilir.

Taşıt Kredisi

Anlaşmalı firmalardan temin edilen sıfır km araçlar için aylık %0.49 - %0.69 faiz oranı arasında kredi imkânı mevcuttur. 2. el binek ya da ticari araçlarda ise bu oran %0.82 civarındadır. Kredi tutarları kasko değeri üzerinden hesaplanır. Taşıt kredileri 7 yaşa kadar olan araçlar için geçerlidir.

Bu kredi türü kişilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile ortaya çıkmıştır. Elektronik, beyaz eşya ya da tekstil gibi çeşitli sektörler için en yüksek 60 ay vade ve aylık %0.55 faiz oranı ile kredi kullanma imkânı sunar. Bu sayede sosyal ihtiyaçlar çok daha kolay şekilde karşılanabilir.

Tatil Kredisi

Tatil kredisi, yılın yorgunluğunu atmak isteyen kişiler tarafından seyahat giderleri için kullanılır. Aynı zamanda turizm sektörünü desteklemek için iyi bir seçenektir. Anlaşmalı bankaların seyahat acenteleri aracılığı ile 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz kredi fırsatından faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bu krediyi 36 ay vade ile geri ödemek mümkündür.

Devlet Destekli Kredinin Avantajları Nelerdir?

Devlet destekli kredi, nakit ihtiyacınızı kısa sürede karşılayan finansman araçlarından bir tanesidir. Erteleme imkânı, uygun faiz oranları gibi pek çok avantajı sayesinde bütçenize destek olur. Ödeme planını kredinizin özelliklerine uygun şekilde oluşturabilir, bütçenizde düzen sağlayabilirsiniz. Kredi sayesinde ev ya da araç sahibi olmak mümkündür. Aynı zamanda hayalinizdeki tatile giderek hem dinlenebilir hem de turizm sektörüne katkıda bulunabilirsiniz.

Devlet Destekli Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Devlet destekli krediler, kamu bankaları başta olmak üzere dönemsel olarak özel kurumların da sağladığı finansman araçlarındandır. Bu krediler, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanır ve uygun ödeme yöntemlerine sahiptir.

Halkbank

Halkbank üzerinden alınan destek kredisinde, teminat olarak konut ipoteği alınarak kişilerin nakit ihtiyacı karşılanır. Konut üzerinden destek kredisi alındığında evin değerinin %80'ini geçmeyecek şekilde bir üst limit belirlenir.

Vakıfbank

Destek kredisinden yararlanmak için bankanın maaş ya da BES kullanıcısı olmak gerekir. Şubelerden ya da mobil uygulamadan başvuru yaparak kredi sahibi olabilirsiniz. Vakıfbank tarafından sunulan faiz oranlarını da yine şubeler üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası

Seyahat etmek isteyenler için oluşturulan tatil kredisi, uygun ödeme seçenekleri ile göz doldurur. Ziraat bankası tatil kredisi başvurusu için anlaşmalı acentelerin tercih edilmesi gerekir. Kredi başvurusu da acenteler üzerinden gerçekleştirilir. Başvuru onaylandığında SMS üzerinden bilgi verilir. Sonrasında dijital bankacılık kanalları aracılığıyla tüm işlemler tamamlanır.

Devlet Destekli Kredi Faiz Oranları Nasıldır? Neye Göre Değişir?

Devlet destekli kredi faiz oranları bankaya göre çeşitlilik gösterir. En doğru bilgi için HangiKredi’nin ilgili sayfalarına göz atabilirsiniz. Aynı zamanda ilgili bankaların en yakın şubesini ziyaret edebilirsiniz. Müşteri hizmetleri ya da internet bankacılığı aracılığı ile de bilgi almak mümkündür.

Devlet Destekli Kredi Geri Ödeme Planı Nasıldır?

Devlet destekli kredi geri ödeme planı bankalara göre değişiklik gösterir. Kredi kullanmadan önce tercih ettiğiniz bankanın personelleri ile birlikte ödeme planı çıkarabilirsiniz. Böylece kredi ödemelerini zorlanmadan tamamlayabilirsiniz.

Devlet Destekli Ödemesi Kredisi Ertelenebilir mi?

“Devlet destekli kredi ertelendi mi?” sorusuna olumlu yanıt verilir. Bankaların sunduğu avantajlar dâhilinde kredi ödemenizi belirli bir süre boyunca erteleyebilirsiniz. Bu süre genellikle 6 ya da 9 aydır. İhtiyaç duyduğunuz kredi paketine göre bu süre değişiklik gösterebilir. Devlet destekli kredi erteleme bilgisi için HangiKredi web sitesine göz atabilir ya da ilgili bankanın müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz.

Devlet Destekli Kredi Yapılandırılabilir mi?

Devlet destekli kredi yapılandırma, borcunu ödemekte zorlanan kişilerin tercih ettiği yöntemler arasındadır. Borcun, güncel yapılandırma faiz oranına göre yeniden hesaplanması anlamına gelir. Yapılandırma işlemini tercih etmeyi düşünen kişiler, ilgili bankaların personelleriyle birlikte yeni faiz oranlarına ve ödeme takvimine göz atmalıdır.

Devlet Destekli Kredi Erken Ödenebilir mi?

Elinize toplu para geçtiği durumlarda kredinizi erkenden kapatmak isteyebilirsiniz. Bu sayede, uzun vadeli ödeme planınızın süresini kısaltmış olursunuz. Bu durumda sıklıkla “Erken kredi kapama hesaplama nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aranır. Bu hesaplama için çeşitli algoritmalar mevcuttur. Çekmiş olduğunuz kredinin faiz oranını, tutarını ve aylık taksit miktarını göz önünde bulundurarak hesaplama yapabilirsiniz. HangiKredi'nin web sitesinde yer alan kredi kapama hesaplaması üzerinden bu işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz.

Devlet Destekli Kredi Ödenmezse Ne Olur?

Yapılandırılan kredi borcu ödenmezse ne olur?” sorusu, bu süreçte sıkça merak edilir. Düzenli ödeme yapılmadığı takdirde kişinin borcu büyümeye devam eder. Durum devam ettiği takdirde yasal takip başlar. Bu süreç, bankanın çözümsüz kaldığı son aşama olarak bilinir. Kişinin maaşının dörtte birine el konulması gibi durumlar söz konusudur. “Devlet destekli kredi ödenmezse ne olur?” sorusunun cevabı da bu şekilde özetlenebilir.

Devlet Destekli Kredi Almak Güvenli midir?

Devlet destekli kredi almak son derece güvenlidir. Krediler, ödeme planını doğru şekilde tamamladığınızda nakit ihtiyaçlarınızı kolayca karşılar. Kısa ve uzun vadede uygun ödeme yöntemleri ile bütçenize de destek olur.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

49 Oy

-

2,9 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

25 Yorum

Yaman
Yaman 21.06.2020 • 00:00

Ziraat Bankası tatil kredisinin oranı kaçtır ?

Yanıtla Beğen(8)
ikon
Hangikredi 23.06.2020 • 00:00

Merhaba Yaman, Kamu bankalarının açıkladığı yeni pakette tatil kredisi faiz oranı %0,67'dir.

Beğen(7)
özkan
özkan 21.06.2020 • 00:00

Merhaba ben 300 bin TL konut kredisi çekmek istiyorum eşimle ikimiz çalışıyoruz 180 ay vadeli okacak şekilde rahat ödeyebilmek için benim başka bir kredim var 36 aylık yaklasik 2 sene var bitmesine krediyi başkasına çektim o kişi ödemelerini gününden önce yapıyor bir sıkıntı yok buna rağmen konut kredisi çekmeme bir sıkıntı oluşturur mu ayrıca almak istediğim ev ile çekmek istediğim konut aynı değerde tamamını kredilendirme yapabilirmiyim teşekkürler

Yanıtla Beğen(8)
ikon
Hangikredi 23.06.2020 • 00:00

Merhaba Özkan, Yasal olarak ödenen aylık taksitlerin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin %50'sini aşmayacak şekilde düzenlenir. Bu kural tüketicilerin alabileceği kredi miktarını etkiler. Özellikle konut kredisi gibi yüksek tutarlı kredilerde hane gelirine bakılır yani eşinin geliri de kredibiliteyi etkiler ancak şu an ödemekte olduğun başka bir kredi olduğundan bu da hesaplamaya dahil edilecektir. Konut kredisinde maalesef tamamına kredilendirme yapılamıyor. Şu an uygulanan peşinat oranı %10.

Beğen(8)
Daha Fazla Yorum

Son Eklenen İçerikler

  • PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? 4.04.2024

    PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir? 27.03.2024

    Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

  • Phishing (Oltalama) Nedir? 25.03.2024

    Phishing (Oltalama) Nedir?

  • Gayrimenkul Piyasalarının Döngüsel Doğası  22.03.2024

    Gayrimenkul Piyasalarının Döngüsel Doğası