hangikredi.com

Maaş Müşterisi Kredisi

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 24.12.2020 Güncelleme Tarihi: 2.04.2023

İhtiyaç kredisi alımlarınızda maaşınızı aldığınız banka genellikle çok daha avantajlı fırsatlar sunabiliyor.

Maaş Müşterisi Kredisi
Gerek ödeme aralıkları, gerekse faiz indirimleri ile bu koşullardan faydalanmak istiyorsanız, hangi bankaların maaş müşterisi kredilerine özel kredi sunduğunu öğrenmek için sizin için hazırladığımız içerikten faydalanabilirsiniz.

Kredi Nedir?

Kredi, bir kişiye belli bir vade sonunda geri ödenmesi şartıyla finansman sağlanması anlamına gelir. Yani kabaca bir borçtur. Bu tip krediye nakdi kredi denir. Buna ek olarak bankalar bir tüzel ya da gerçek kişiye de garanti sağlayarak da kredi imkanları sağlayabilir. Buna da gayrinakdi kredi adı verilir. Nakdi kredilerin; bireysel kredikonut kredisitaşıt kredisi gibi birçok çeşidi vardır. Bireysel krediler de kendi içinde işyeri kredisi, arsa kredisi gibi bazı dalları bulunabilir. 

Farklı kredi imkanlarını keşfetmek ve kredi hesaplama yapmak için sayfamızdan destek alabilirsiniz.

Kredi Nasıl Çekilir?

Kredi çekmek için genel şartlar ve düzenlemeler bulunduğu gibi, her bankanın kendi şartları da mevcuttur. Çoğunlukla kredi çekmek için belli belgeleri almanız ve bazı koşulları karşılıyor olmanız gerekir. Bunlar:

  • 18 yaşını aşmış olmak,
  • Yeterli kredi notunuzun olması,
  • Krediyi ödeyebileceğiniz bir gelir sahibi olmak ve bunu belgelemek, 
  • İpotek edilmesi halinde eş rızasının yazılı sunulması,  
  • Bankanın talebi halinde kefil olacak bir bireyin varlığı,
  • Bankanın istediği gelir belgesi, ipotek, ikametgah, tapu gibi belgeleri sunabilmek.

Bu şartları karşılamanız halinde ister banka şubesinden, isterseniz de online olarak kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Maaş Müşterisi Kredisi Nedir?

Maaş müşterisi kredisi, maaşını ilgili bankadan alan müşterilerine özel avantajlarla sunduğu bankaların kredi çeşididir. Bankalar bu avantajları genellikle ihtiyaç kredisi türünde sunmakla beraber, taşıt ya da konutta da belli ayrıcalıklar sağlayabiliyorlar.

Kredi için kefil olmak ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz "Krediye Kefil Olmak" yazımızı okuyabilirsiniz.

Maaş Müşterisi Kredinin Diğer Kredilerden Farkı Nedir?

Maaş müşterisi kredisinde faiz oranları, maaş müşterisi olmayan kişilerin ödediği orana kıyasla daha düşük olabiliyor. Ayrıca ödeme periyotları ve vadelerde de çeşitli kolaylıkla sağlanabiliyor. Bankalar müşterisinin maaşını aldığı aralıkları ve tutarları gözlemlediği için maaş müşterisine daha çok güveniyor. Bir diğer avantaj ise belge göstermeye gerek kalmadan başvuru yapılabilmesi. Banka halihazırda sizin bilgilerinize sahip olduğu için şubeye gitmeden kredi kullanma olasılığı doğuyor. 

Maaş Müşterisi Kredisi Veren Bankalar

Maaş müşterisi kredisi veren bankaların listesine göz atarak kararınızı verebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bankanızla iletişime geçebilirsiniz. 

Akbank

Akbank’ın 9’dan 5’e kampanyası maaş müşterilerine özel. Bu kampanya ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde maaş müşterilerine özel indirimli faiz oranlarından faylanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bankayla iletişime geçebilirsiniz.

DenizBank

DenizBank’ta maaş müşterileri için ihtiyaç kredisine rahatlıkla başvurabilir. 55.000 TL‘ye kadar olan kredi limiti ve 36 aya kadar vadelerle kredi alabilirsiniz. Ayrıca kredinizi evraksız İnternet Bankacılığından / MobilDeniz’den hızlıca alabilir ya da nüfus cüzdanınızla size en yakın DenizBank Şubesi’nden alabilirsiniz.

Garanti BBVA

Destek kredilerindeki cazip kampanyalar maaş müşterilerine ekstra indirimlerle sunuluyor. Bütün ihtiyaçlarınız için destek kredisini Garanti BBVA’dan kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiyi şubeden ya da telefon bankacılığı ile öğrenebilirsiniz. 

Halkbank 

Maaşını Halkbank ile alan müşterilerin tüm nakit gereksinimleri için aylık %1,28’den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun ödeme seçenekleriyle 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredi kullanım imkanı mevcut.

Buna ek olarak 100.000 TL’ye kadar krediyi aylık %1,38’den başlayan faiz oranlarıyla tahsis ücretli ya da aylık %1,43’den başlayan faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak da almanız mümkün.

Ödeme planı aşağıdaki şekillerde oluşturulabilir:

  • Aylık eşit taksitli
  • Artan taksitli
  • Azalan taksitli
  • 3 ayda bir eşit taksitli
  • Serbest ödemeli 

HSBC 

HSBC Bireysel Kredi ürünleri için, maaş müşterilerine özel indirimli faiz oranları ve aylık net maaşınızın 10 katına kadar kefilsiz ihtiyaç kredisi imkanlarından faydalanmanız mümkün.

ING 

Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz. 

İş Bankası 

Maaşlarını İş Bankası aracılığıyla alan maaş anlaşmalı kurum çalışanlarına her türlü ihtiyaçları için avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanma olanağı sunuluyor. Nakit ihtiyaçlarınıza ek olarak konut ve taşıt, eğitim, tatil, ev eşyalarını yenileme ve daha birçok sebebe ilişkin her türlü ihtiyacınız için kredi alabilir, aylık makul taksitlerle ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. 

QNB Finansbank 

Kamu&Finans maaş kredisi kampanyası ile maaşını QNB Finansbank’tan alan müşteriler ve devlet çalışanları için özel ihtiyaç kredisi faiz oranlarından faydalanmak mümkün.

  • Kampanya 1-36 ay vadelerde geçerli.
  • Faiz oranları ise %0,89’dan başlıyor.

TEB 

3-36 ay vade periyotlarında %1,39 faiz tutarlarından yararlanmak için TEB Şubelerinden ve dijital olarak TEB İhtiyaç Kredisi’ne başvurabilirsiniz. Bu kredide 3 aya kadar erteleme olanağı mevcut. Kredi vadesi, vade ertelemeli dönem dahil en çok 36 ay olabilir.

  • 3 aydan 36 aya kadar bütçenize uygun bir vadeyi seçebilir, ödeme planınızı buna göre yapabilirsiniz.
  • İhtiyaç kredisi tahsis ücreti kredi miktarının binde 5’idir.

Tam ihtiyacınıza göre bir kredi kartı sahibi olmak isterseniz, sayfamızdan karşılaştırma yapabilirsiniz.

Vakıfbank 

%1,36 faiz oranı ile 36 aya varan vadelerle kredinizi,

  • Aylık eşit taksitli,
  • Artan taksitli,
  • Azalan taksitli,
  • 3 ay ödemesiz dönemli aylık eşit taksitli,
  • 3 ayda bir eşit taksitli, 
  • Son taksit balon ödemeli,
  • Değişken taksitli 

şekillerde geri ödeyebilirsiniz.

YapıKredi 

Bireysel ihtiyaç kredisi ve taşıt kredilerinde maaş müşterilerine özel, indirimli faiz oranlarından yararlanmanız YapıKredi’de de mümkün.

Ziraat Bankası 

​​Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alan çalışanlar, Çalışanın Artısı Kredi Paketi ile konut ve nakit için avantajlı şartlar ile kredi kullanabilir. Dijital kanallar ile şubeye gitmeden kredi alınabilir.

Maaş Müşteri Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kredi almadan önce ilk yapmanız gereken şey gerek duyduğunuz tam miktarı belirlemektir. İhtiyacınızdan fazlası için gerekli olursa mantığı ile hareket etmemelisiniz. Ne kadar fazla kredi alırsanız faiz oranı da o oranda yükselir. 
  • Kredi oranları günlük olarak farklılık gösterir. Kredi oranlarındaki bu farklılığa dikkat etmelisiniz. Kredi oranlarını bankalara arasında karşılaştırarak, en düşük faiz oranı olan bankadan kredi çekmeye özen gösterin. Bir banka 1,79 aylık faiz oranında uygularken bir başka banka 0,98 faiz oranı uygulayabilir. Ayrıca dosya masraflarını da hesaba katarak kredinizi kullanmanız en kazançlısı olacaktır.
  • Küçük faiz oranları dahi yıllık olarak toplam miktara bakıldığında ciddi bir orana ulaşabilir. Bu nedenle faizlerin iyi hesaplamanız önemlidir. 
  • Krediyi uzun vadeli olarak kullanmanız faizlerin de yükselmesine sebep olacağından uzun vadede kredi çekmemeniz daha iyi olacaktır. Özellikle 36 ay vade seçeneğini oldukça yüksek faizlere neden olur. 
close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir? 12.12.2024

    E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir?

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 10.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?