hangikredi.com

Pasaport, Kimlik Kartı, Ehliyet Harçlarını Kredi Kartı ile Ödeme

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 19.12.2019 Güncelleme Tarihi: 27.05.2024

Pasaport harcı, kimlik kartı bedeli, ehliyet harcı ödemelerinin nasıl gerçekleştirildiği pek çok kişinin merak ettiği bir konudur.

Pasaport, Kimlik Kartı, Ehliyet Harçlarını Kredi Kartı ile Ödeme
İnternet bankacılığıyla ya da ATM’lerden kredi kartı ile ödeme yapılabilir mi gibi soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ehliyet Harcı Kredi Kartı İle Ödeme

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanı işlemlerinin ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi üzerinden kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Ödemelerinizi online olarak GİB sitesi üzerinden ya da kredi kartı ve banka kartı aracılığıyla ATM’lerden yapabilirsiniz.

Nüfus Cüzdan Bedeli Kredi Kartı İle Ödeme

Nüfus cüzdanı GİB üzerinden, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla yapılabiliyor. Önceden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından nakit olarak tahsil edilen bu bedel artık ATM’lerden ve GİB üzerinden kredi kartı ile ödeniyor. Kimlik kartlarında yalnızca değerli kağıt bedeli alınır  ve ehliyet ya da pasaport gibi ayrı bir ödemesi bulunmaz. Nüfus cüzdan bedelini kredi kartınızla online olarak ödeyebilirsiniz.

Pasaport Harçları Kredi Kartı İle Ödeme

Pasaport harcı da GİB üzerinden, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla yapılabiliyor. GİB sistemine giriş yaptığınızda “Harç ve Değerli Kağıt Bedeli” kısmından ödeme seçeneği ile ödeyebilirsiniz. Ayrıca pasaport harcını bankaya da yatırabilirsiniz. Bazı bankalar pasaport harcı, defter bedeli ve yurt dışı çıkış harcı gibi ödemelerin tahsilatını da yapıyor. Pasaport için değerli kağıt bedelini kredi kartınızla online olarak ödeyebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Hangi Vergiler Ödenir?

Kredi kartı ile ödenebilecek vergiler sırasıyla; pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli, ehliyet harcı ve değerli kağıt bedeli, nüfus cüzdanı bedeli, gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası, diğer idari para cezaları, geçiş ücretleri, mali yapılandırma kapsamında taksitlendirilen borçlar, tapu harcı, yurt dışından getirilen telefon kullanım harcı, öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları yurt dışına çıkış harcı, veraset ve intikal vergisi. Bu vergiler online olarak ödenebilmekte. Kredi kartı ile vergi borcu ödeme konusundaki prosedürler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir.

Kredi Kartı İle Fatura Ödeme

Kredi kartı ile fatura ödemenin en büyük faydası, otomatik ödeme talimatı verebilmek. Kredi kartınızla yapabileceğiniz bu işlemle her ay ödemek zorunda olduğunuz birden çok faturayı takip etmenize gerek kalmadan, düzenli ödenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece otomatik ödeme talimatı işlemi ile hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Elektrik, doğalgaz, su, internet, telefon, televizyon, kira, SGK pirim gibi ödemeleri için otomatik fatura talimatı verdiğinizde son ödeme tarihlerini takip etmezsiniz ve faturalarınız düzenli olarak, tam zamanında ödenir.

EN AVANTAJLI KREDİ KARTLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 

Kredi Kartı İle SGK Ödeme

Kredi kartınızla vergilerinizi, faturalarınızı ödeyebileceğiniz gibi SGK prim borçlarınızı da ödeyebilirsiniz. SGK prim ödemelerinizi e-devlet sistemi üzerinden ya da internet bankacılığıyla bankanızın internet şubesinden yapabilirsiniz Böylece hem bankaların kendi taksitlendirme imkanlarından faydalanabilir hem de online ödeme kolaylığı ile işleminizi hızlı ve kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 10.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?

  • Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir? 29.11.2024

    Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?