hangikredi.com

Kredi Kartı Taksit Hesaplama

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 7.09.2020 Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

Kredi kartı kullanımını avantajlı hale getiren en önemli özelliği, taksit avantajı sunmasıdır.

Kredi Kartı Taksit Hesaplama
Hemen hemen her ürün için belli miktarlarda uygulanan taksit seçenekleri sayesinde, kredi kartı kullanımı daha da yaygın hale geliyor. Durum böyle olunca da taksit masraflarını hesaplamak oldukça önemli bir hal alıyor.

Kredi kartı taksit hesaplama nasıl yapılır, hangi harcama için ne kadar taksit verilir, MTV ödemeleri, peşin alışveriş taksitleri, altın alım taksitleri gibi pek çok seçeneğin cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Kalan Taksit Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi kartıyla yapmış olduğunuz taksitli alışverişler neticesinde kalan taksitlerinizi hesaplamak için elinizde bulunan ekstre ya da mobil uygulama üzerinden işlem yapabilirsiniz.

İnternet bankacılığında da detaylı bir şekilde verilen ekstrede hangi alışverişiniz için ne kadar taksidiniz olduğu, kaç tanesinin ödendiği ve kaç tanesinin ne kadar ödemeyle kaldığı detaylı bir şekilde yazıyor. Bu rakamlar üzerinden kolaylıkla kalan kredi kartı taksitlerinizi hesaplayabilirsiniz.

Kredi Kartı Güncel Taksit Sayıları Nedir?

Eskiden kredi kartları için tüm eşyalarda çok fazla taksit seçeneği mevcuttu. Bu yüzden de borçlanmalar ve borcun geri ödenmemesi durumu çok sık yaşanmaktaydı. Ödemelerde gecikmeler yaşanması nedeniyle kredi kartı taksitlerine ürün bazlı olarak kısıtlamalar getirildi. Aşağıdaki tabloda hangi işlem için ne kadar taksit uygulandığını görebilirsiniz:

Kredi Kartı ile Yapılan İşlem      Taksit Sayısı     
Beyaz Eşya Harcamaları 9
Mobilya Harcamaları  9
Kurumsal Kart Harcamaları 18
Nakit Çekim Mal ve Hizmet Alımı  12
Havayolu ve Konaklama (Yurt İçi Harcamalar)  18
Havayolu ve Konaklama (Yurt Dışı Harcamalar)  3
Sağlık, Sağlık Ürünü ve Sosyal Hizmetler  12
Vergi Ödemeleri  12
Bilgisayar Alımı  12
5.000 TL Üstündeki TV Alımı  4
5.000 TL'ye Kadar Olan TV Alımı 9
Kuyumculuk Harcamaları 3
Telekominikasyon (cep telefonu) 0
Yurt Dışı Harcamalar 0
Gıda, Alkollü İçecek, Akaryakıt, Kozmetik   0

MTV Ödeme Taksitleri

Kredi kartınız aracılığı ile vergilerinizi kolaylıkla ödeyebilir ve yasal uygulamalar neticesinde 12 aya kadar taksit yapabilirsiniz. Genelde 12 aya kadar taksit imkanı mümkün olsa da bazı bankalar daha az süreyle vergilerinizi taksitlendirmenizi sağlayabilir.

Bu yüzden hangi banka üzerinden işlem yapacaksanız sunulan taksit miktarlarını önceden kontrol etmenizde fayda var. Aynı zamanda uygulanacak olan faiz miktarlarına da önceden göz atarak en karlı kredi kartı seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

MTV Hesaplamak için tıklayın!

Peşin Alışverişleri Taksitlendirme Nedir?

Kredi kartınızı kullanarak taksit yaptırmadan yaptığınız tüm alışverişler peşin alışveriş olarak geçer. Siz ödeme sırasında kartınızda peşin çekim yaptırmış olsanız bile sonradan bankalar size taksit seçeneği sunabilir.

Yukarıdaki tabloda yer alan alışveriş türü ve taksit sayılarına göre bankanın size sunmuş olduğu seçeneklerden yararlanarak peşin alışverişinizi taksitlendirmiş olursunuz.

Elektronik Cihaz Taksitleri

Bir süredir cep telefonu harcamaları için taksit yaptırmak mümkün değil. Eğer ticari kredi kartınız varsa cep telefonunuza taksit yaptırabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir hediye çeki ya da kampanya döneminde de olsa yasal olarak cep telefonu alışverişlerinizi kredi kartı üzerinden taksitlendirmeniz mümkün değil.

Belli dönemlerde ya da sürekli olarak cep telefonu satan teknolojik mağazaların finansman ya da kredi seçenekleri ile taksitlendirme yapmaları mümkün oluyor. Bunun için de ihtiyaç kredisi çıkabilmesi gerekli. Ne kadar kredi çekebilirim sayfamızdan gelirinize göre ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Cep telefonu dışında tablet gibi diğer elektronik eşyalar için kredi kartı kullanımlarında 6 aya kadar taksit veriliyor. Daha masraflı olan dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar içinse taksit sayısı 12’ye kadar çıkıyor.

Altın Alma Taksitleri Ne Kadar?

Sadece altın değil, kuyumculukla ilgili bütün harcamalar için en fazla 8 taksit yapmak mümkün. Bankaların kendi seçenekleri doğrultusunda öteleme yaparken bile 8 taksit sayısını geçmek olanak dahilinde değil.

Altın alımlarında ise peşin yerine kredi kartı kullanıldığında genelde vade farkı talep edilmekte. Cumhuriyet altını, yarım, tam ve çeyrek altın alışverişlerinde ise kredi kartına taksit uygulanması mümkün değil.

Ticari Kredi Kartı

Ticari yani kurumsal kredi kartının kullanılabilmesi için vergi levhalı olarak aktif çalışılan bir işletmenizin olması gerekiyor. Bu durum sağlanması ile ticari kredi kartı ile nakit çekim dahil olmakla birlikte, mal ve hizmet alımlarında da herhangi bir ayrım olmaksızın taksitli işlem yapılabiliyor.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir? 12.12.2024

    E-Devlet ile İkametgah Nasıl Değiştirilir?

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 10.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?