Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com

Kolay Kredi Kartı Veren Bankalar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 13.03.2019 Güncelleme Tarihi: 28.02.2024

Kredi kartı almak için bankaların talep ettiği şartlar olsa da tüketiciler nasıl kolay kredi kartı alabileceklerini merak ediyor.

Kolay Kredi Kartı Veren Bankalar
Kredi kartını en kolay veren banka hangisi ve nasıl kolay kredi kartı alırım diye merak edenler için tüm detayları derledik.

Kredi kartı alabilmeniz için birtakım şartları karşılıyor olmanız gerekir. Fakat bazı bankalar daha kolay kredi kartı verir ve şartların tümünü karşılamanız gerekmez.

Kolay kredi kartı veren bankalar, genellikle daha önce hiç kart kullanmamış kişiler için idealdir. Risk durumu belirsiz olan kişilere her banka kredi kartı vermezken bazı bankalar buna tolerans gösterir. Kredi notunun düşük olması da bu bankalarda çok problem yaratmaz. Bununla birlikte bazı bankalar, gelir beyan edemeyen müşterilerine de kredi kartı verebilir.

Kart başvurunuzun onaylanması için banka bazı kriterlere bakar. Tıpkı kredi başvurusunda olduğu gibi kredi kartı başvurusu yaparken de banka sizden belgelenebilir gelir ister. Belgelenebilir gelirin yanı sıra kredi notunuzun da belli bir seviyede olması ve kredi sicilinizin temiz olması beklenir. Öncelikle belirtmek gerekir ki çalışmıyor olsanız da kredi kartı almak için şansınız olabilir ancak kredi siciliniz bozuksa başvurunuzun onaylanma ihtimali oldukça düşüktür.

En Kolay Kredi Kartı Veren Banka Hangisidir?

Kredi kartı başvurusunu onaylamak tamamen bankanın inisiyatifindedir. Başvuru onayı büyük oranda sizin finansal geçmişinize bağlı olsa da bazı bankalardan kredi kartı almak daha kolay. “Anında kredi kartı” olarak da adlandırılan bu bankacılık ürününe başvuru yapmak için belge sunmanız gerekmez. En kolay kredi kartı veren bankalar ve verdiği kartlardan bazıları şunlardır:

Ayrıca bu bankalar, işletme sahipleri için ticari kredi kartı da vermektedir. İş yerinizin ihtiyaçları için kullanabileceğiniz ticari kredi kartı tekliflerine HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Kredi Kartı Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi notu, bugünkü ve geçmişteki finansal performansınızı yansıtan sayısal bir değer olduğundan kredi ve kredi kartı başvurularında önemli bir değerlendirme faktörü olarak kabul edilir. Bankalar, sizin kredi notunuza bakarak sizin ödeme alışkanlıklarınızla ve mevcut durumda düzenli ödeme yapıp yapamayacağınızla ilgili fikir edinir.

Başvurunun onaylanması için gereken kredi notu bankadan bankaya değişebilir. Ancak kabul görmüş standartlara göre kredi notunuzun iyi kabul edilebilmesi için en az 1500 olması gerekir. Bu, notunuz 1500’ün altındaysa başvurularınız onaylanmaz anlamına gelmez fakat notunuzun 1500’ün üzerinde olması, başvurularınzın onaylanma olasılığını büyük oranda artırır.

Kredi Notu Aralıkları Risk Durumu Kredi Kartı Alma Olasılığı
0 - 699 En Riskli Grup Çok Düşük
700 - 1099 Orta Riskli Grup Düşük / Gelire Bağlı
1100 - 1499 Az Riskli Grup Orta / Gelire ve Bankaya Bağlı
1500 - 1699 İyi Grup Yüksek
1700 - 1900 Çok İyi Grup Çok Yüksek

Kredi Kartı Kullandığımda Kredi Notum Etkilenir mi?

Kredili ürün ödeme alışkanlıkları ve mevcut borç durumu, Findeks kredi notunu etkileyen faktörler arasındadır. Dolayısıyla kredili bir ürün olan kredi kartına ilişkin borçlar ve ödeme alışkanlıkları da kredi notunu etkiler. Kredi kartınızla yapacağınız düzenli harcama ve ödemeler kredi notunuzun yükselmesini sağlar. Sürekli bir şekilde kredi kartı borcunun sadece asgari tutarını ödemek ya da ödemeyi geciktirmek ise kredi notunuzun düşmesine neden olur.

Kredi Notu Hesaplama Formülü

Finansal geçmişinizi ve gelecekteki risk durumunuzu gösteren kredi notu, birden fazla faktör dikkate alınarak hesaplanır. Bu etkenler önemlerine göre farklı yüzdeliklerde değerlendirilir. Kredi notu hesaplama formülüne etki eden faktörleri şu şekildedir:

Kredi Notu Bileşenleri Etki Oranı Maksimum Puan Getirisi
Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları 35% 665
Mevcut Borç Durumu (Kredi, Kredi Kartı, Fatura) 35% 665
Yeni Alınan Krediler 11% 209
Kredi Kullanma Yoğunluğu 10% 190
Diğer Faktörler 9% 171

Tablodaki puanlar, kredi notunun 1900 olduğu bir senaryoya göre hesaplanmıştır.

0-1900 arası bir değer olan kredi notu hesaplanırken yukarıdaki bileşenler ve oranlar dikkate alınarak hesaplama yapılır. Kredi notunuz düşükse, kredi ya da kredi kartı başvurusu yapmadan önce yükseltmeniz önerilir. “Kredi Notu Yükseltme” yazımızdan bu konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kredi Notu Düşükse Nasıl Kredi Kartı Alınabilir?

Kredi ve kredi kartı başvurularında bankaların öncelikli olarak baktıkları unsurlar tüketicinin kredi notu, gelir durumu ve sigortalılık süresidir. Bu üç ana kriter başvurunuzun sonucunu etkiler. Bu aşamada kredi notunuzun etkisi oldukça yüksektir. Kredi notunuzun düşük olması, kredi kartı alamayacağınız anlamına gelmez ancak başvurunuzun onaylanma ihtimali düşük olur.

Kredi notunuz düşükse öncelikle maaş bankanızdan kredi kartı talep etmeyi deneyebilirsiniz. Maaş hesabına sürekli para giriş çıkışı olduğu için, genellikle maaş bankalarından kredi kartı almak daha kolaydır. Bunun dışında kolay kredi kartı veren bankalardan da düşük limitli kredi kartı talebinde bulunabilirsiniz.

Kredi Kartı ile Kredi Çekilir mi?

Kredi kartlarında bulunan nakit avans uygulaması, bir çeşit kredi olarak kabul edilebilir. Taksitli seçeneği de bulunan nakit avans, kredi kartınız ile borçlanmak üzere bankanızdan nakit çekebilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Acil nakite ihtiyaç duyduğunuzda kredi başvurusu ve belge toplama süreci ile uğraşmadan anında kredi çekebilirsiniz.

Taksitli nakit avans seçeneğinde çektiğiniz nakit parayı taksitler halinde ödeyebilirsiniz. Standart nakit avans seçeneğinde bir sonraki ekstreye yansıyan borcunuzu, ekstrenin son ödeme tarihine kadar, faizi ile birlikte ödemeniz beklenir. Kredi olarak çekebileceğiniz nakit avans tutarı, bankanızın kredi kartı limitleriniz kapsamında size sunduğu tutarı geçemez.

HangiKredi’den taksitli nakit avans hesaplama işlemi yapabilir, faiz oranları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Hesaplanır?

Kredi kartı limiti, yasal mevzuatta belirlenen üst sınırı geçmeyecek şekilde, gelir durumunuz ve kredi notunuz dikkate alınarak hesaplanır. Yasalara göre ilk kez aldığınız bir kredi kartının limiti, birinci yıl gelirinizin en fazla iki katı olabilirken sonraki süreçte en fazla dört katı olur. Limitiniz bankanız tarafından belirlenir ve sizin onayınız dahilinde dönemsel olarak artırılabilir.

Bankalar nezdinde toplam bir müşteri limitiniz vardır. Kullandığınız kredi kartlarının toplam limiti, söz konusu müşteri limitinizi geçemez. Örneğin 3.000 TL limitli kredi kartınız varken, aynı bankadan ikinci bir kart alırsanız, iki kartınızın toplam limiti 3.000 TL olur.

Kredi Kartı Almak İçin Düzenli Gelir Şart mı?

Aidatlı ya aidatsız kredi kartı başvurusu yapmış olmanız fark etmeksizin bankalar sizin kredi notunuza ve gelir durumunuza bakar. Geliriniz, alacağınız tutarı belirler ve gelirinizin olup olmaması banka için en önemli kriter. Kimi bankalar gelir belgesi olmadan kredi kartı verebilse de genel olarak bankalar tarafından düzenli bir gelirinizin olması beklenir.

Başvuru sırasında ibraz edeceğiniz gelir belgeniz hem limitinizin belirlenmesinde hem de onaylanma sürecinde etkili olur. Bununla birlikte bazı bankalar, yasalarda belirtilen düşük limitler dahilinde, gelir beyan edemeyen kullanıcılara da kredi kartı vermektedir.

Gelir Belgesiz Kredi Kartı Alınır mı?

Gelir belgesi olmadan kredi kartı alabilmeniz de mümkündür. Eğer çalışmıyorsanız ancak kira geliriniz, mevduat geliriniz ya da daha farklı bir yan geliriniz varsa bunu bankaya belgeleyerek kredi kartı alabilirsiniz. Ev hanımları eşlerinin gelir belgesi ile kredi kartı alabilecekleri gibi eşlerinin mevcut kredi kartı üzerinden ek kart da alabilirler.

HangiKredi üzerinden birkaç dakikada kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Boşanma Sonrası Kredi Kartı Borcu Ne Olur?

Boşanma sonrası kredi kartı borcu durumu ile ilgili yasal düzenlemeler mevcuttur. Bu doğrultuda boşanma durumunda aslında borç paylaşımı söz konusu değildir ancak evlilik birliği içerisinde edinilmiş bir mala dair bir borç söz konusu ise dolaylı olarak borç paylaşılmış olur. Kredi kartı borcunda ise durum farklıdır. Kart borcu evlilik birliği içindeyken oluşmuş olsa da yükümlülük sadece borçluya aittir. Türk Medeni Kanunu’na göre ayrıca kişi, elindeki tüm mal varlıkları ile birlikte borçtan sorumludur. Borçtan dolayı oluşan yasal takip, kara liste ve haciz durumları ise boşanılan eşi kesinlikle etkilemez.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

31 Oy

-

3,13 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

3 Yorum

Bay
Bay 25.06.2020 • 00:00

Finansbank en hızlısı 1 gün dolmadan hızlı yanıtladı krediyi

Yanıtla Beğen(5)
Can
Can 30.12.2019 • 00:00

Benim sadece 5 günlük sigorta primim var ama ben kredi kartı basvurusunda bulundugumda olumlu sonuclanmıyor ne yapabilirim hangi banka verir sizce

Yanıtla Beğen(4)
ikon
Hangikredi.com 15.01.2020 • 00:00

Sayın Can, Kredi kullandırımında tek bir kriter yoktur. KKB puanı, mevcut borç durumu, resmi gelir belgesi vb etmenler durumunuzu etkiler. Bu nedenle online başvuru yaparak bankaların size dönüş yapmalarını bekleyebilirsiniz.

Beğen(5)

Son Eklenen İçerikler

  • Vergi Türleri Nelerdir? 19.04.2024

    Vergi Türleri Nelerdir?

  • PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? 4.04.2024

    PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir? 27.03.2024

    Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

  • Phishing (Oltalama) Nedir? 25.03.2024

    Phishing (Oltalama) Nedir?