Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com

Taşıt Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 16.02.2016 Güncelleme Tarihi: 31.03.2023

Kredi kullanarak araba almak isteyenlerin aklına bu süreçte pek çok soru takılır.

Taşıt Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi?
Bu sorulardan biri de taşıt kredisi mi yoksa ihtiyaç kredisi mi kullanmalıyım sorusu. Bireysel krediler kapsamında olan araba kredisi ve ihtiyaç kredisi, otomobil alımları için çeşitli avantajlara ve dezavantajlara sahip. Bu avantaj ve dezavantajları kısaca açıklamaya çalıştık.

Faiz Oranları

Taşıt kredisi faiz oranları ile ihtiyaç kredisi faiz oranları pek çok bankada aynıdır ancak bazı bankalar taşıt kredisi için daha avantajlı faiz oranı sunabilmekte. Bu noktada faiz oranlarını incelemenizde ve aylık taksit tutarları ile toplam ödeme tutarını incelemenizde fayda var. Bunu HangiKredi.com hesaplama aracını kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Taşıt kredisi hesaplamak için için HangiKredi Taşıt Kredisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Kredi Miktarı

İhtiyaç kredisinde daha düşük tutarlı kredi kullanabilirken araç kredisi ile daha yüksek tutarlı kredi kullanabilirsiniz. Yüksek tutarlı bir araba satın almak istiyorsanız taşıt kredisi kullanmak daha avantajlıdır çünkü araba kredisi ile daha yüksek tutarda kredi kullanabilme ihtimaliniz vardır. Satın aldığınız araç banka tarafından teminat olarak rehin edildiği için daha yüksek tutarlarda kredi kullanılabilir. Ancak aracınızın rehin edilmesini istemiyorsanız ihtiyaç kredisi seçeneklerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Herhangi bir mal varlığınızı ipotek ettirerek daha yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi kullanabilme şansınız da vardır fakat bu fazladan maliyete yol açacaktır.

Taşıt Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi?

Kredilendirme Oranı

Bu süreçte üzerinde durmanız gereken noktalardan biri de kredilendirme oranı. Taşıt kredisi ve konut kredisi gibi kredilerde alınacak mala istinaden kredilendirme oranı uygulanır. Bu oran alınacak malın satış bedeli üzerinden belirlenir. Araba kredilerinde bu oran genellikle aracın satış bedelinin 100.000 TL’ye kadar olan kısmı için %70, bu bedeli aşan kısmı içinse %50 oranındadır. Yani, taşıt kredisi ile araba almak istediğiniz zaman peşinatınızın olması şart. Aracın satış bedelinin tamamını kredi ile karşılamayı düşünüyorsanız ihtiyaç kredisi daha mantıklı olacaktır.

"Araba Kredisi Kullanmak İsteyenlere Önemli Bilgiler" içeriğimizi okumak için Bilgi Merkezimizi ziyaret edin!

Araç Yaşı

İkinci el otomobil almayı düşünüyorsanız bu maddeye dikkat! Pek çok banka 2.el arabalar için de kredi olanağı sunmaktadır fakat belli bir yaşa kadar. Bankaların ikinci el araç alımları için koyduğu sınır genellikle beş yılı aşmadığından daha yaşlı bir araba almayı planlıyorsanız ihtiyaç kredisi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Kampanyalar

Bankalar kimi zaman çeşitli kampanyalar düzenler. Bu kampanyalar faiz indirimine yönelik olabileceği gibi taşıt kredisinde çeşitli araba markaları ile kurgulanmış kampanyalar da olabilir. Araç almaya karar verdiyseniz bankaların taşıt kredisi kampanyalarına mutlaka göz atın çünkü herhangi bir bankanın herhangi bir marka ile ortak yürüttüğü kampanya sizin için çok daha avantajlı sonuçlar doğurabilir.

Sigortalar

Üstünde durmanız gereken noktalardan biri de sigorta. Araç kredisinde ise banka aracılığı ile kasko yaptırmanız halinde faiz indirimi gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz.

Taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisi, kararınız her ne ise en uygun faiz oranını HangiKredi Hesaplama Araçlarını kullanarak bulabilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

55 Oy

-

3,84 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Vergi Türleri Nelerdir? 24.04.2024

    Vergi Türleri Nelerdir?

  • PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? 4.04.2024

    PTT'den Para Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir? 27.03.2024

    Dijital Ürün Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

  • Phishing (Oltalama) Nedir? 25.03.2024

    Phishing (Oltalama) Nedir?