Koronovirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında son günlerde daha sık duymaya başladığımız Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti var.
Alınan son karar ile Kredi Garanti Fonu’nun sağladığı bakiye tutarı 250 milyar TL’den 500 milyar TL’ye yükseltildi. KGF’nin kefalet limiti ise 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildi. Koronovirüs salgını nedeni ile zor durumda olan işletmelerin bu fon sayesinde kredi kullanabilmesini sağlayacak olan bu yeni gelişmelerle birlikte KGF’yle ilgili soru işaretleri daha da arttı. Bu fonun tam olarak ne işe yaradığı, KGF ile kimlerin kredi alabileceği, nasıl hesaplandığı gibi soruları bu yazımızda yanıtlamaya çalıştık…
Koronovirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında son günlerde daha sık duymaya başladığımız Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti var. Alınan son karar ile Kredi Garanti Fonu’nun sağladığı bakiye tutarı 250 milyar TL’den 500 milyar TL’ye yükseltildi. KGF’nin kefalet limiti ise 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltildi. Koronovirüs salgını nedeni ile zor durumda olan işletmelerin bu fon sayesinde kredi kullanabilmesini sağlayacak olan bu yeni gelişmelerle birlikte KGF’yle ilgili soru işaretleri daha da arttı. Bu fonun tam olarak ne işe yaradığı, KGF ile kimlerin kredi alabileceği, nasıl hesaplandığı gibi soruları bu yazımızda yanıtlamaya çalıştık…
Tek bir adres üzerinden bankaların sunmuş olduğu kredi ve ödeme seçeneklerini uygun kredi hesaplama sayfamızdan bulabilirsiniz.
1994 yılından beri faaliyette olan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat yetersizliği nedeni ile kredi ve çeşitli destek imkanlarından yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ve KOBİ dışı işletmelerin kredi alabilmelerini sağlar. KGF, Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş bir anonim şirkettir ve kamu kuruluşu olan ya da kamu kuruluşu olarak sayılan ortakları vardır. Ortakları arasında üç büyük kamu bankası ile birlikte çeşitli özel bankalar ve vakıflar yer almaktadır.
Kredi Garanti Fonu bir kefalet kuruluşudur yani kredi tahsis etmez. KGF, işletmelere kefil olarak işletmelerin kredi almasını ve desteklerden yararlanmasını sağlar. Kimlerin KGF kefaletiyle kredi kullanabileceğine gelecek olursak, kredi değerliliği olan ancak teminatı yetmediği için kredi ve çeşitli desteklerden yararlanamayan KOBİ’ler ve KOBİ tanımı dışında kalan işletmeler KGF’nin kefilliğinden yararlanabilir.
Yeterli teminatı olmadığı için kredi kullanamayan KOBİ’ler ve KOBİ tanımı dışında kalan işletmeler, KGF’den yararlanarak kredi kullanmak için şu adımları takip edebilir:
Bankaların online olarak işleme koyup süreci yürüttüğü anında kredi seçeneklerini hızlı kredi sayfamızdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Merhaba Nazan, HangiKredi'den bankalara online kredi başvurusunda bulunabilirsin.
Merhaba İbrahim, Sitemiz üzerinden bankalara ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsin. https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.