hangikredi.com

Sigortasız Kredi Kartı Veren Bankalar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 2.08.2019 Güncelleme Tarihi: 31.03.2023

“Sigortam yok kredi kartı alabilir miyim?” sorusu, vatandaşın en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir.

Sigortasız Kredi Kartı Veren Bankalar
Kredi kartı başvurularında, başvuru sahibinin sigortalı bir işe sahip olması beklenir. 

Eğer bir kişinin sigortası ve sabit geliri yoksa, kişinin alacağı kredi kartının limiti maksimum 1000 TL olabilir. Kişinin belli bir geliri varsa ve sosyal sigortası mevcut değilse, kredi kartının limiti 1000 TL’den daha fazla olabilir.

Kredi Kartı Almak İçin Sigorta Şart mı?

Kredi kartı almak için sigorta şartı yok ancak SSK güvencesi olmayan ve ev kirası gibi sabit bir geliri olmayan kişilerin, alabileceği en yüksek limit 1000 TL ile sınırlandırılır.

Kolay kredi kartı veren bankalar yazısını inceleyerek hangi bankalardan daha kolay kredi kartı alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. .

Kredi Kartı Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi kartı başvurularında, kredi notu büyük önem taşır. Eğer son 5 yılda bankalar ile herhangi bir etkileşiminiz olmadıysa kredi notunuz oluşmaz. Kredi notunuz oluşmadıysa yani sıfır olarak görünüyorsa başvurularınız değerlendirmeye alınmaz. Kredi notunuz 1-699 arasındaysa en riskli grupta yer alırsınız. Bu grupta yer alan kişiler, teminatlı kredi kartına başvuru yapabilirler.

700 ve üstü kredi notuna sahip olan kişilerin başvuruları ise çalışma durumları ve gelir düzeylerine göre daha kolay onaylanır.

Kredi Kartı Kullanınca Kredi Notu Etkilenir mi?

Düzenli olarak kredi kartı kullanmak ve borçlarınızı zamanında ödemek, kredi notunuza olumlu etki yapar. Kredi notunuzu arttırmanın en kısa yolu düzenli olarak kredi kartı kullanmaktan geçer.

Kredi notu yükseltme için farklı yöntemler söz konusu. Kredi notu düzenli kredi kartı kullanmak, otomatik ödeme talimatı vermek gibi işlemlerle artabilir.

Kredi Notu Hesaplama Formülü 

Kredi notu, Kredi Kayıt Bürosu’na bağlı olan Findeks tarafından çeşitli kriterler baz alınarak belirleniyor. Bu kriterlere göre kredi notu hesaplanırken:

  • Kredi ve kredi kartı borçlarınızı ödeme düzeniniz kredi notunuzun %35’lik oranına etki eder.
  • Bankalara olan borçlarınız kredi notunuzu %35 oranında etkiler.
  • Yeni bir kredi aldıysanız kredi notunuz %11 oranında düşer.
  • Düzenli olarak kredi kartı kullanıyorsanız, kredi notunuz %10 oranında artar.
  • Bu faktörler haricinde yer alan irili ufaklı nedenlerle de kredi notunuz %9 oranında etkilenir.

Kredi Kartı İle Kredi Çekilir mi?

Kredi kartından para çekmek, kredi ile karıştırılmamalıdır. Kredi kartından limitiniz kadar para çekme şansına sahipsiniz. Bunun ismi de nakit avans olarak bilinir. Nakit avansın ödeme sistemi ihtiyaç kredisinden daha farklı olabilir. Nakit avans borçları, yönetmelik gereği en fazla 12 aya kadar taksitlendirilebilir. Kredi çekiminde ise taksitlendirme daha farklı şekillenebilir.

Düzenli Gelir Kredi Kartı Almak İçin Şart mı?

“Sigortam yok nasıl kredi kartı alabilirim?” sorusu sıkça dile getirilen bir soru. Sigortası olmayan kişiler de kredi kartı alabilir ancak gelir belgesi ibraz etmeleri önemli. Alınan bir kira veya ortaklıktan kazandığı herhangi bir para, bankaya beyan edilmesi gereken belgeler arasında yer alır. Düzenli gelir olmayan ancak kredi notu çok yüksek olan kişiler de kredi kartı alabilir. Bu bankanın inisiyatifine kalmış bir durum olarak karşımıza çıkar.

Kredi Kartı Limit Hesaplama

Kredi kartı limit hesaplama işlemi son derece basittir. Kartı aldığınız ilk yıl, gelirinizin 2 katı miktarında limit tanımlanır. İlerleyen yıllarda bu limit gelirinizin 4 katına kadar çıkabilir. Geliriniz arttıkça, limitiniz de düzenli olarak artış gösterir.

Kredi Notu Düşükse Nasıl Kredi Kartı Alınabilir?

Kredi notunuz düşükse teminatlı kredi kartına başvurabilirsiniz. Teminatlı kredi kartında size ait olan bir meblağ bloke edilerek kredi kartı çıkarılır. Örneğin 1000 liranız bloke edilir ve 1000 lira limitli bir kredi kartı sahibi olursunuz. Geçen süre içerisinde kredi notunuzu arttırmak için en ideal yöntemdir.

Boşanma Sonrası Kredi Kartı Borcu Ne Olur?

Kredi kartı borcu, evlilik esnasında oluşmuş olsa dahi, kart kimin üzerineyse onun yükümlülüğündedir. Türk Medeni Kanunu’nda bu özellikle belirtilmiştir.

Boşanma sonrası kredi borcu ne olur?” sorusunda da aynı durum geçerlidir. Krediyi çeken kişi kimse sorumluluk ondadır.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 9.12.2024

    Tanışma Faizi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

  • Borsada Devre Kesici Nedir? 9.12.2024

    Borsada Devre Kesici Nedir?

  • Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü? 29.11.2024

    Kredi Kartı Gelmeden Kullanmak Mümkün mü?

  • Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir? 29.11.2024

    Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?