Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com

İninal Kart Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 2.07.2020 Güncelleme Tarihi: 2.04.2023

Finansal teknolojilerin gelişmesi, ödeme araçlarının çeşitlenmesinin ve ödemelerin hem kolay hem de güvenli bir şekilde yapılabilmesinin önünü açtı.

İninal Kart Nedir?
Öyle ki günümüzde bir bankanın müşterisi olabilmek için şubeye gitmeye gerek yoktur.

Yeni nesil sistemler daha da ileri gitti ve bir banka kartı kullanmak için bankaya olan ihtiyacı da tamamen ortadan kaldırdı. Bunun en avantajlı örneklerinden biri ininal Kart’tır. ininal Kart ile bankaya ihtiyaç duymadan bir kart sahibi olunabilir. Bunun gibi pek çok avantajı bulunan ininal kart nedir, nasıl kullanılır?

İninal Kart Nedir?

ininal Kart, bankalara olan ihtiyacı azaltan ve yaş sınırına takılmadan kartlı ve online ödeme sistemlerini kullanarak ödeme yapabilmeyi sağlayan, banka hesabı ya da kredi kartı sahibi olma zorunluluğu bulundurmayan bir ön ödemeli karttır. Peki ininal Kart ne işe yarar?

Bu kart ile normal bir banka ya da kredi kartı ile yapılabilen hemen her şey yapılabilir. Fiziksel mağazalarda ya da online alışveriş sitelerinde ödeme yapmak için kullanılabilir. Ayrıca ininal sanal kart, dijital cüzdan ve kurumsal kart çözümleri de sunmaktadır. Bu pratik ve güvenilir çözümleri sunan ininal Kart hangi bankanındır?

ininal, bankalara bağlı olan bir kart değildir. Bankalardan ziyade Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’na bağlıdır. Daha çok yemek kartları ile bilinen Multinet UP şirketinin sunduğu bir hizmettir. 2012 yılında kurulmuştur ve 2017 yılında BDDK’dan elektronik para izni almış ve BKM üyesi olmuştur.

İhtiyacınıza en uygun kartı bulabilmek için HangiKredi’nin kredi kartlarını karşılaştırma ve online başvuru yapma hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İninal Kart Nasıl Kullanılır?

Güvenli bir alışveriş için ininal kart nasıl kullanılır, bilmekte fayda vardır. ininal kart aktifleştirme işleminden sonra kartın içine para yüklenmelidir. Çünkü ininal, ön ödemeli bir karttır. Yani kredili bir sistemi yoktur ve içine ne kadar para yüklenirse, o kadar harcama yapılabilir.

Bakiye yükleme işlemi ATM’lerden ve ininal Cüzdan uygulamasından yapılabilir ya da diğer banka hesaplarından para transfer edilebilir. Ayrıca kart içindeki para ATM’den nakit olarak da çekilebilir.

İçinde bakiye olan bir ininal Kart, normal bir banka ya da kredi kartı gibi kullanılabilir. İnternetten alışveriş yaparken online ödeme yapılabilir, fiziksel market ve mağazalarda çipli ya da temassız olarak kullanılabilir.

İninal Kart Nerelerde Kullanılabilir?

Bilinmesi gereken bir başka detay da ininal Kart nerelerde geçerli ve nerelerde kullanılabilir? Bu sorunun cevabı da ininal’ın pratik bir çözüm olduğunu gösteren bir detaydır. ininal kartlarının kullanılabileceği bazı noktalara şöyle örnekler verilebilir:

  • Mağazalar
  • Marketler
  • İnternet alışverişleri
  • Fatura ödeme
  • Oyun harcamaları
  • ininal hesapları arasında para transferi
  • Hem yurt içi hem de yurt dışı işlemler
  • Banka kartlarının geçerli olduğu her yer

İninal Kart Nasıl Alınır?

ininal kullanmak isteyen tüketicilerin cevabını bilmesi gereken iki soru “ininal kart nasıl alınır?” ve “ininal kart nereden alınır?” şeklindedir. Kart almak için anlaşmalı fiziksel noktalara gidilebilir ya da anlaşmalı online noktalardan tek seferlik kart ücretini ödemek suretiyle satın alınabilir. ininal alınabilecek noktalar ise şöyledir:

Anlaşmalı Satış Noktaları    Online Satış Kanalları
Migros İstegelsin
Şok Marketler Banabi
Vatan Bilgisayar hepsiburada.com
Teknosa Trendyol
Kim Marketler gittigidiyor.com
Pratik İşlem Noktaları n11.com
D&R vatanbilgisayar.com
teknosa.com
dr.com.tr

İninal Kart Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

ininal Kart kullanmanın en önemli avantajlarından biri 18 yaş şartı aranmamasıdır. Banka ve kredi kartı almanın yaş sınırı 18 iken ininal’da bu sınır 13 yaştır. Ayrıca veli gözetiminde olması şartıyla her yaştan kullanıcı bu kartı alabilir. Diğer avantajlar aşağıdaki gibidir.

Banka Hesabı Gerektirmez   Sözleşme imzalama ve form doldurmaya gerek kalmadan satın alınabilir.
Kontrol Edilebilir İçine yüklenen bakiye kadar harcama yapmaya izin verir. Borç, faiz ve ekstre gibi durumlar söz konusu değildir.
Güvenli ve Hızlı Hem çipli hem temassız hem de online ödeme seçenekleri vardır.
Ek Avantajlar İndirim, çekiliş, hediye ve geri ödeme kampanyaları mevcuttur.
Kurumsal Müşterilere Özel Ortak Markalı Kartlar ile toplu ödeme yapma, masraf takip sistemi, kampanya ve sadakat programı hizmetleri alınabilir.

İninal Kart Para Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

ininal Kart para yükleme işlemleri için EFT, havale, cüzdan ve anlaşmalı noktalar kullanılabilir. ininal Kart para çekme işlemleri ise ATM’ler aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Her yöntem için farklı bir yol izlenmesi gerekebilir.

EFT ve Havale Yoluyla Para Yükleme İşlemi

Banka kartından ininal Kart’a para aktarma işlemi için EFT ve havale yöntemleri tercih edilebilir. EFT ve havale işlemleri ise bankaların mobil uygulamaları ve internet şubelerinden yapılabilir. İşlem adımları şu şekildedir:

  1. İnternet şubesine ya da mobil uygulamaya giriş yapılır.
  2. Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank ve Vakıfbank’tan yapılan yüklemelerde havale, diğer bankalarda EFT seçilir.
  3. Alıcı adına “İNİNAL ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA HİZMETLERİ A.Ş.” yazılır.
  4. IBAN kısmına;
  • Akbank için “TR36 0004 6007 8988 8000 0693 61”
  • Ziraat Bankası için “TR56 0001 0022 4778 6851 6750 02”
  • İş Bankası için “TR38 0006 4000 0011 3930 0365 81”
  • Garanti Bankası için “TR83 0006 2000 1190 0006 2940 29”
  • QNB Finansbank için “TR88 0011 1000 0000 0098 7265 91”
  • Vakıfbank için “TR82 0001 5001 5800 7312 0246 27”
  • Diğer bankalar için “TR36 0004 6007 8988 8000 0693 61” yazılır.
  1. Açıklamaya, para yüklenecek olan kartın arkasındaki 13 haneli barkod numarası yazılır. Numaraların arasında boşluk bırakılmamalıdır.
  2. İşlemin onaylanmasının ardından, yaklaşık 15 dakika içinde para yüklenir.

Detaylı bilgi için “EFT ve Havale Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İninal Cüzdan Üzerinden Para Yükleme İşlemi

ininal Cüzdan üzerinden para yükleme işlemi için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

  1. ininal Cüzdan uygulamasına giriş yapılır.
  2. İşlemlerim > Para Yükle menüsüne girilir.
  3. Havale/EFT ya da Banka/Kredi Kartı seçeneklerinden uygun olan seçilir.
  4. Aylık yüklenebilir tutarı aşmayacak bir tutar girilir ve yükleme tamamlanır.

ininal Visa kartlarda limit yokken Mastercard kartlarda 300 TL limit vardır. Limit üzerindeki yüklemeler, hesaba iade iade edilir.

İninal Kart Para Yükleme Noktalar

Para yükleme işlemi için fiziksel yükleme noktaları da tercih edilebilir ve nakit paralar ininal bakiyesine kolayca yüklenebilir. Anlaşmalı yükleme noktaları tablodaki gibidir;

Banka ATM'leri PTTMatik'ler
Kipa Şok Marketler
Macrocenter Teknosa
Migros Nkolay ve Pratik İşlem Noktaları

İninal Kart Almanın Şartları Nelerdir?

ininal hizmetinin en önemli avantajlarından biri de katı şartları olmamasıdır. Yaş sınırını bile aşağıya çekmiş olan bu karttan hemen herkes faydalanabilir. Tek şart 13 yaş ve üzerinde olmaktır. Fakat bu şartı esneten durumlar da mevcuttur. Kart alabilmek için yaş sınırı varken ebeveyn kontrolünde kullanmak için yaş sınırı yoktur. Bunun dışındaki tek şart tek seferlik kart ücretini ve aylık kullanım ücretini ödemektir.

İninal Kart Kullanım Ücreti Ne Kadardır?

ininal Kart fiyatları son derece makul seviyelerdedir. Kart için ödenen ücret tek seferliktir. Fakat kullanım ücreti aylık olarak ödenmelidir. Ayrıca bakiye yükleme işlemi için de yükleme kanalına bağlı olarak farklı ücretlendirmeler vardır. Buna göre;

  • ininal Kart ücreti: Tek seferlik 5 TL
  • Çipli ve temassız özellikli ininal Kart ücreti: Tek seferlik 10 TL
  • Kart kullanım ücreti: Aylık 2 TL (İçinde bakiye olmayan kartlardan alınmaz.)

Yükleme Kanalı

Ücret

Açıklama

ATM ve PTTMatik Yatırılan tutarın %1.15'i + 1,04 TL 100 TL yüklendiğinde ücret 2,19 TL'ye tekabül eder ve karta 97,81 TL aktarılır.
ininal Cüzdan (Kredi ve Banka Kartı ile) 2 TL
Havale ve EFT Ücretsiz
Şok Market 2 TL Ayrıca tahsil edilir.
Akbank ATM'leri Ücretsiz Kartsız işlemlerde geçerli.
Teknosa 2 TL Ayrıca tahsil edilir.
Pratik İşlem Noktaları Ücretsiz
Migros, Kipa, Macrocenter 2 TL Ayrıca tahsil edilir.
N Kolay noktaları 2 TL Ayrıca tahsil edilir.
ininal Cüzdan Üzerinden Bankaya Transfer (EFT/Havale) İş günlerinde, mesai saatleri (09:00-16:45) içerisinde ücretsiz. Tatil günlerinde, hafta sonlarında ve mesai saatleri dışında 5 TL.
Nakit Çekim Ücretleri
PTTMatik ve ATM Çekilecek tutarın %1.15'i + 1,04 TL 100 TL çekildiğinde, bakiyeden 102,19 TL düşer.
Bakiye Transfer Ücretleri
ininal Cüzdan 1 TL ininal kartlar arasında 7/24 transfer ücreti.
Fatura Ödeme Ücretleri
ininal Cüzdan Ücretsiz

İninal Kart Şifre İşlemleri Nasıl Yapılır?

ininal Kart şifresi, kartın arka kısmında yer alan 16 haneli numaranın son 4 rakamıdır. Bu şifre, güvenlik için, kart ilk alındığında değiştirilmelidir. Şifreyi değiştirmek için ininal Cüzdan uygulamasının “Kart İşlemleri” menüsüne girilmelidir. Ayrıca kart şifresi, toplamda sadece 5 kez değiştirilebilmektedir.

İninal Kart Nasıl İptal Edilir?

ininal Kart iptal etme işlemleri de ininal Cüzdan uygulaması üzerinden yapılır. Uygulama üzerinden iptal edilmek istenen karta tıklanarak kart detayları sayfası açılır. Ardından “Kart İşlemleri > Kart Kapatma” adımları izlenerek kart kapatılabilir. Uygulama üzerinden en fazla 5 adet kart kapatılabilir. Bununla birlikte kayıp ve çalıntı durumlarında, 0850 311 77 01 numaralı ininal müşteri hizmetleri aranmalıdır.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

5 Oy

-

4,6 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Kısmi Emeklilik Nedir? Şartları Nelerdir? 25.07.2024

    Kısmi Emeklilik Nedir? Şartları Nelerdir?

  • BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi Nedir? 25.07.2024

    BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi Nedir?

  • İş Göremezlik Raporu Nedir? Nasıl Alınır? 22.07.2024

    İş Göremezlik Raporu Nedir? Nasıl Alınır?

  • HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? 18.07.2024

    HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?