Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com
arkaplan

Kredi Kartları

Yıllık Ücret

356,00 TL

Başvuru için YAPI KREDİ'ye yönlendirileceksiniz.

BİLGİLENDİRME
Gösterilen bilgiler banka tarafından iletilmekte olup kampanya katılım şartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Kampanyadan ilgili bankanın uygulamasını indirip uzaktan müşteri olma sürecini ilk defa tamamlayan müşteriler faydalanabilir. 
Başvuru değerlendirmesi banka tarafından yapılır ve banka kredi tahsis politikasına göre sonuçlandırılır. HangiKredi’nin bu kapsamda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
hangikredi.com
YKB 15K TNA KK Listeleme QR Desktop
BİLGİLENDİRME
Gösterilen bilgiler banka tarafından iletilmekte olup kampanya katılım şartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Kampanyadan ilgili bankanın uygulamasını indirip uzaktan müşteri olma sürecini ilk defa tamamlayan müşteriler faydalanabilir. 
Başvuru değerlendirmesi banka tarafından yapılır ve banka kredi tahsis politikasına göre sonuçlandırılır. HangiKredi’nin bu kapsamda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
hangikredi.com
Garanti İhtiyaç Listeleme 10K Kredi Native desktop
BİLGİLENDİRME
Gösterilen bilgiler banka tarafından iletilmekte olup kampanya katılım şartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Kampanyadan ilgili bankanın uygulamasını indirip uzaktan müşteri olma sürecini ilk defa tamamlayan müşteriler faydalanabilir. 
Başvuru değerlendirmesi banka tarafından yapılır ve banka kredi tahsis politikasına göre sonuçlandırılır. HangiKredi’nin bu kapsamda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
hangikredi.com
Akbank kk listeleme 15 k TNA

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

  • Ticari kredi kartı; KOBİ ve şirket gibi işletmelerin, işletme adına yapılan harcamalarında kullanılan, işletmeye ve işletmenin hizmet verdiği sektöre bağlı olarak özel kampanya ve avantajlar sunan bir bankacılık ürünüdür. İşletmenin bankada bulunan ticari hesabına bağlı olarak çalışan ve kurumsal kredi kartı olarak da adlandırılan bu kartlar, bireysel kredi kartlarına göre farklı özellikler gösterirler. En önemli fark ise limittir. İşletme adına çıkarılan bir kredi kartının limiti, bireysel bir kredi kartından çok daha yüksektir. Çünkü bu limit, işletmenin mali durumuna ve ölçeğine göre belirlenir. 

  • Ticari ya da kurumsal kredi kartı başvurusu sırasında her banka, kendi hizmet politikası çerçevesinde çeşitli şartlar sunabilir. Fakat genel olarak bir ticari hesaba sahip olmak yeterlidir. Bununla birlikte işletmenin mali durumunun da iyi olması gerekir. Yakın geçmişte bankalara ciddi oranda borçlanmış ya da borcunu ödeyememiş işletmelere kart verilmeyebilir. Başvuru sırasında talep edilen belgeler de genel olarak aşağıdaki gibidir. 

    Ticari Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

    Gerçek Kişi Ticari İşletmeler İçin

    • T.C. kimlik kartı
    • Ticari kredi kartı başvuru formu
    • Güncel vergi levhası

    Tüzel Kişi Ticari İşletmeler İçin (Anonim ve Limited Şirketleri)

    • Ortakların T.C. kimlik kartı fotokopileri
    • Ticari kredi kartı başvuru formu
    • Ticaret sicil gazetesi
    • Güncel vergi levhası
    • Bankadaki işlemleri yürütecek şirket yetkilisinin noter tasdikli imza sirküleri
    • Bankadaki işlemleri yürütecek şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi
  • Ticari kredi kartı limitleri ile ilgili bankaların bildirdiği net bir alt ya da üst sınır yoktur. Bankalar, ticari kart başvurusu yapan işletmelerin mali yapısını inceleyerek bir limit belirlerler. Bu süreçte işletme ile banka arasında yapılan anlaşma belirleyici unsurdur. Söz konusu limitler, bireysel kredi kartlarına göre son derece yüksektir. Bunun sebebi, işletmelerin yüklü harcamalar yapmaya ihtiyaç duymasıdır. Dolayısıyla işletme kartı başvurusu yapmadan önce bankaların sunabileceği limitler araştırılmalı ve ihtiyacı karşılayabilecek banka tercih edilmelidir. 

  • Ticari kredi kartı başvurusu, sadece ilgili bankada ticari hesabı olan işletmeler adına yapılabilir. Eğer şirket kredi kartı başvurusu yapılacak olan bankada bir ticari hesap yoksa, başvurudan önce bir ticari hesap açılmalıdır. Ardından bir şirket yetkilisi, gerekli belgeleri de ibraz etmek kaydıyla ilgili bankanın bir şubesinden ticari kart başvurusu yapabilir. Söz konusu başvurunun online kanallardan yapılabilmesi de mümkündür. 


    Online Ticari Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Bankaların neredeyse hepsi, ticari kartlar için online kanallardan da başvuru kabul eder. Fakat bu durum, genellikle ilgili banka ile uzun süredir çalışan işletmeler için geçerlidir. Bunun sebebi, işletme ile ilgili belgelerin ve ticari bir hesabın bankada mevcut olmasıdır. İşletmeler çalışmadıkları bankalara da online başvuru iletebilirler fakat bu, sadece ön başvuru olarak kabul edilir. Ön onayın ardından, şirket yetkilisinin belgeler ile birlikte şubeye gitmesi gerekir. Online ticari kart başvurusu, HangiKredi üzerinden yapılabilir. 

  • Ticari kredi kartı iptali için işletme yetkilisinin banka ile iletişime geçmesi yeterlidir. İptal işlemleri genellikle müşteri hizmetlerini aramak suretiyle telefon bankacılığı üzerinden yapılır. Şubeye giderek de kart iptali yapmak mümkündür. Kartın kaybolması, çalınması ya da ATM’de sıkışması gibi durumlarda, kart doğrudan iptal edilebilir. Fakat bunların dışında, borcu olan bir kart genellikle iptal edilemez. Banka, kart iptali için öncelikle borcun ödenmesini talep eder. 

    Borcu devam eden kartın kapanabilmesi de mümkündür fakat bu durum, bankalara göre değişkenlik gösterir. Detaylı bilgi için “Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı Kapatılabilir mi?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

  • Ticari kartlar, işletmeye ait harcamaların avantajlı bir şekilde yapılmasına olanak tanır. Kısaca, işletme ile ilgili tüm ödemeler ve harcamalar bu işletme kartları ile yapılabilir. Ticari özellikli kartlar ile yapılan başlıca ödemeler şu konularda olmaktadır:

    1. Demirbaş alımı
    2. İş seyahati
    3. Konaklama
    4. Ticari araçlar için yakıt alımı
    5. Ofis ve kırtasiye malzemeleri
    6. Bilgisayar ve benzeri donanımlar
    7. İşletmeye ait fatura ödemeleri

    İşletmeye ait fatura ödemeleri için ticari kredi kartına otomatik ödeme talimatı verilebilir. “Kredi Kartı Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir?” başlıklı yazımız, otomatik ödeme talimatı verme süreci ile ilgili detaylı bilgileri içermektedir. 

  • Bankalar, her müşteri grubuna özel farklı bir bankacılık ürünü sunarlar. Bunlardan biri de ticari yani şirket kredi kartıdır. Bankaların sunduğu bu özel kartlar sayesinde hem tüketiciler bankacılık hizmetlerinden daha avantajlı bir şekilde yararlanır hem de bankalar daha yüksek mevduata sahip olan kişi ve kurumları müşteri grubuna dahil eder. Şirketler ve KOBİ’ler için büyük avantajlar sunan ticari kredi kartları, işletmelere özel bir bankacılık ürünüdür. Dolayısıyla bu avantajlar, sadece işletme adına yapılan harcamalar için geçerlidir. Peki ticari kredi kartı nasıl alınır?

  • Kredi kartı borcunun ödenmediği durumlarda süreç, bireysel kredi kartlarında olduğu gibi işler. Ödenmeyen borçlar ile ilgili prosedür nettir ve her banka tarafından aynı şekilde yürütülür. Borç ödenmediğinde, öncelikle kart kullanıma kapatılır ve işletmeye konu hakkında bilgi verilir. Borç ödendiğinde kart kullanıma tekrar açılır. İşletmeye tanınan süre boyunca ödeme yapılmazsa kart tamamen kapatılır. Bu durumda borç ödense dahi büyük ihtimalle kart kullanıma açılmaz. Ödemenin geciktiği ilk günden itibaren gecikme faizi işlemeye başlar ve borç ödenene kadar devam eder. 

    Kartın tamamen kapatılmasının ardından, işletmeye tanınan süre içerisinde borç ödenmezse, ilgili borç yasal takibe girer. Yasal takip, bir işletme için oldukça ciddi bir problemdir. Yasal takip sürecinde borç genellikle bir varlık yönetim şirketine devredilir. Takip süreci sonunda işletmenin banka hesaplarının bloke edilmesi ya da işletmenin haczedilmesi gibi sonuçlar doğabilir. 

    • Bireysel harcamalar ile ticari harcamaları ayırmak
    • Ticari harcamaların kolay raporlanmasını sağlamak
    • Çek ya da senet ile uğraşmadan ödeme yapmak
    • İşletme için vadeli ve taksitli ödemeler yapmak
    • Bireysel kartlara göre daha düşük asgari tutar ödemek
    • Acil nakit ihtiyaçları için taksitli nakit avans çekmek
    • Vergileri ve sigorta primlerini kart ile ödemek
    • Peşin ödeme yapılan harcamaları sonradan taksitlendirmek
    • Harcamaları daha fazla taksite bölmek
    • Anlaşmalı iş yerlerinden avantajlı alışveriş yapmak
    • Ekstreyi ertelemek ya da kredilendirmek
    • Sektöre özel kampanya ve indirimlerden faydalanmak

    En Avantajlı Ticari Kartlar Hangileri?
    Büyük bankaların çoğu kurumsal kredi kartı sunar. Fakat önemli olan, işletme için en avantajlı ve en iyi ticari kredi kartı hangisi ise onu bulmaktır. KOBİ ve şirketlere özel olarak sunulan kredi kartları; düşük nakit avans faizi, düşük asgari tutar oranı ve aidatsız olma gibi bazı avantajlı özellikler taşır. En avantajlı olarak öne çıkan ve HangiKredi olarak tavsiye ettiğimiz ticari kredi kartları aşağıdaki gibidir.

    1. CardFinans KOBİ
    2. Garanti Bonus Business
    3. Axess Business
  • İşletme kredi kartı almadan önce, işletmenin söz konusu karta gerçekten ihtiyacı olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ticari kart almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli unsur budur. İhtiyaç olmamasına rağmen alınan kartlar, işletmenin bankalar nezdindeki toplam müşteri limitini kısıtlar. Bu durumda, acil bir kredi ihtiyacı olduğunda, yeterli kredi kullanılamayabilir. 

    Ticari kart almadan önce dikkat edilmesi gereken detaylardan biri de kart limitidir. Bankalar, genellikle işletme gelirinin üzerinde bir limit belirler. Kart kullanıldığında gelecek olan ekstreleri zamanında ve tam ödenebileceğinden emin olunmalıdır. Mali konuda sıkıntı çeken işletmelerin ticari kart alması önerilmez. Her ay, borcun sadece asgarisi değil tamamı ödenmelidir. Ekonomik sıkıntının olduğu dönemlerde sadece asgari tutar ödenebilir fakat bu durumda kalan tutara faiz işleneceği unutulmamalıdır. 

    Şirket kartları, şirket adına çıkar. Dolayısıyla tüm borçlardan şirket tümü ile sorumludur. Yani borcun ödenmemesi durumunda ortaklardan biri ya da şirket yetkilisi değil, şirketin kendisi sorumlu tutulur. Herhangi bir yasal takip ise şirketin geleceğini ciddi anlamda tehlikeye atabilir. Bu nedenle ortakların ya da çalışanların, kişisel ihtiyaçları için bu kartı kullanmayacağından emin olmak da ticari kart çıkarmadan önce dikkat edilmesi gereken detaydır. 

    Şirket ya da işletme adına bir kredi kartı çıkarıldıktan sonra, her ay gelen ekstreler incelenmelidir. Bu kartlar, yüksek tutarlı harcamalarda kullanılacağı için olası bir hata, ciddi oranda maddi kayba sebep olabilir. Bu nedenle ekstre incelenmeli ve olağan dışı bir harcama görüldüğünde bankaya bildirilmelidir. Bütçe kontrolü ve planlaması için de ekstre incelemek önemlidir. “Kredi Kartı Ekstresi Nasıl İncelenir?” başlıklı yazımızdan konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Ayrıntılı bilgi için Gizlilik Politikamızı ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

ikon