Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hellobar image
hangikredi.com

Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi 1 Gün Geçerse Ne Olur?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 18.07.2019 Güncelleme Tarihi: 15.09.2023

Kredi kartları hayatımızı büyük oranda kolaylaştırsa da borç ödeme sıkıntısını birçok vatandaşımız sıklıkla yaşıyor.

Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi 1 Gün Geçerse Ne Olur?
Bu nedenle kredi kartı borçlarını düzenli biçimde ödemek büyük önem arz ediyor.

Kredi kartı borcunuzu 1 gün bile geciktirirseniz, geç ödeme yapmış olarak kabul edilirsiniz. Dolayısıyla geç ödeme sonucunda borca uygulanan prosedürler, gecikme 1 gün olsa bile uygulanır.

Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren size belirli bir ödeme süresi tanınır. Sürenin son günü, sizin son ödeme tarihinizdir. Bu süreyi 1 gün bile geciktirirseniz, kredi kartı geç ödeme prosedürleri sizin için uygulamaya konur. Söz konusu prosedür, borcunuza eklenecek faizdir. Bu nedenle kredi kartı borcunuzu son ödeme günü geçmeden, en azından asgari ödeme tutarı kadar ödeme yapmanız her zaman daha avantajlıdır.

Kredi kartı borcu ödenmezse ne olur?” sorusu, kart kullanıcıları tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Çünkü ekonomik durum her an değişebilmekte ve borçların ödenmesi aksayabilmektedir. Fakat her durumda kredi kartı borçlarını düzenli biçimde ödemek büyük önem arz eder. Kredi kartının son ödeme tarihi genellikle hesap kesim tarihinin 8-9 gün sonrasına tekabül eder. Bu süre içerisinde kredi kartınıza, asgari borcun altında kalmayacak bir ödeme yapmanız gerekir. Son ödeme tarihi geçtiği takdirde, geciktirmiş olduğunuz gün kadar akdi faiz ödersiniz.

Faizsiz Nakit Avans Fırsatlarını İncele

Kredi Kartı Borcu 1 Gün Geç Ödenirse Faiz İşler mi?

Kredi kartınızın borcunun son ödeme tarihi geçtiği takdirde, ödemediğiniz her gün için gecikme ve akdi faiz ödersiniz. Söz konusu faiz günlük olarak hesaplandığından dolayı 1 günlük gecikmeler için de geçerlidir. Bu nedenle bir gün geç ödediğinizde, bir günlük gecikme ve akdi faiz ödemiş olursunuz.

Kredi Kartı Borç Ödeme 30 Günlük Gecikmede Ne Olur?

Kredi kartı borcunuzun asgari ödeme tutarını 30 gün süre zarfında ödemezseniz, kredi kartı borcunuz bir dönem gecikmiş olarak görünür. Bu süre içerisinde borcunuza gecikme faizi ve akdi faiz eklenir. 30 günlük kredi kartı borcu gecikmesi herhangi bir yasal takibe sebebiyet vermez. Ancak bu 30 günlük gecikme, kredi notunuzu olumsuz etkiler.

Kredi Kartı Borcu 90 Günlük Gecikme

Kredi kartı borcunuzu 60 günlük süreyle ödemediğiniz takdirde, kartınız kullanıma kapatılır. Yine 60 günlük gecikme ve akdi faiz, borcunuza ilave edilir. Bununla birlikte kredi notunuzda da düşüş yaşanır.

Kredi kartı borcunuzu 90 gün boyunca, yani üç dönem ödemediğiniz takdirde, bankanız ödeme yapmanız için size son kez 7 günlük bir süre tanır. Bu süre sonunda hâlâ ödeme yapmamış olursanız, hakkınızda yasal takip işlemi başlatılır.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

Kredi kartı borcu yapılandırma işlemleri, borçlarınızı rahatça ödeyebilmeniz için en makul yöntemlerden biridir. Kredi kartı borçlarınızı bankanızla görüşerek kolaylıkla yapılandırabilirsiniz. Borç yapılandırması sonrasında mevcut borcunuza, belirli bir faiz ekleneceği için toplam ödeme tutarınız artar fakat daha esnek bir ödeme planı hazırlanır.

Kredi Kartı Borç Ödeme Planı Talebi

Kredi kartı borç yapılandırması sonrası, yapılandırma faiz oranları hesaplanır ve mevcut borcunuza eklenir. Hesaplanan toplam borcunuz, mümkün olan en uzun vadelerle taksitlere bölünür ve size bir ödeme planı çıkarılır. Söz konusu ödeme planına bağlı kalarak aylık ödemeler yapabilir ve kredi kartı borcunuzu kapatabilirsiniz. Yapılandırma için bankanızla iletişime geçebilirsiniz.

Asgari Ödeme Tutarı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kartınızın dönem borcu için ödeyebileceğiniz minimum tutarı ifade eder. Bu tutar, maddi gücünüzün zayıf olduğu dönemlerde, borcunuzun gecikmeye girmesini önlemek adına size sunulan bir ödeme avantajıdır. Dönem borcunuzun %20’sine karşılık gelir. Hesaplaması şöyledir:

  • Son dönemde yapılan harcamaların toplamı alınır,
  • Varsa geçmiş dönemlerden kalan borçlar eklenir,
  • Elde edilen toplam tutarın %20’si alınır,
  • Ekstrede asgari ödeme tutarı olarak belirtilir,
  • Asgari ödeme tutarının tamamı ödenmezse, kalan tutara faiz eklenir.

Asgari tutar hesaplaması, HangiKredi asgari ödeme tutarı hesaplama aracı ile kolayca yapılabilir.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

32 Oy

-

3,84 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Kısmi Emeklilik Nedir? Şartları Nelerdir? 25.07.2024

    Kısmi Emeklilik Nedir? Şartları Nelerdir?

  • BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi Nedir? 25.07.2024

    BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi Nedir?

  • İş Göremezlik Raporu Nedir? Nasıl Alınır? 22.07.2024

    İş Göremezlik Raporu Nedir? Nasıl Alınır?

  • HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? 18.07.2024

    HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?