Evde bulundurmak istemediğiniz değerli mallarınız için bir kasa kullanmak isteyebilirsiniz.
2021 yılı için en güncel banka kiralık kasa fiyatlarını ve kasa açtırma işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, sizler için kasa ücretlerinde dikkat etmeniz gerekenleri derlediğimiz yazımızda; bankada kiralık kasa açtırmanın adımlarını ve bunun için ihtiyacınız olan belgeleri öğrenebilirsiniz.
İçindekiler
Evde bulundurmak istemediğiniz değerli mallarınız için bir kasa kullanmak isteyebilirsiniz. 2021 yılı için en güncel banka kiralık kasa fiyatlarını ve kasa açtırma işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, sizler için kasa ücretlerinde dikkat etmeniz gerekenleri derlediğimiz yazımızda; bankada kiralık kasa açtırmanın adımlarını ve bunun için ihtiyacınız olan belgeleri öğrenebilirsiniz.
Yazımızda bulabileceğiniz fiyatlar bankaların web siteleri baz alınarak düzenlenmiştir. Sayfamızdaki bilgiler, genel bilgi olarak düşünülebilir. En güncel fiyatı bankanıza sorarak elde edebilirsiniz. Fiyatlar bankalara ve şubelerine göre farklılık gösterebilir.
En çok tercih edilen 30 bankada bulunan ya da bulunmasını istediğiniz mevduat hesaplarınızın getirisinin ne olacağını mevduat faizi hesaplama sayfamızdan kontrol edebilirsiniz.
Yapı Kredi, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti BBVA, Vakıfbank, Akbank, Halk Bankası, TEB, Şekerbank, Finansbank, Denizbank, KuveytTürk Bankası gibi birçok bankanın kiralık kasa hizmeti mevcuttur. Toplamda 27 bankanın çeşitli şubelerinde kiralık kasa hizmeti sunulmaktadır.
Kredi kartı almak istiyorsanız fakat kredi notunuz düşükse, Kredi Notu Düşüklere Kredi Kartı Veren Bankaları adlı yazımızdan destek alabilirsiniz.
Kasada silah, patlayıcı gibi tehlikeli eşyalar bulundurmak yasaktır. Bu eşyalar haricinde, değerli tüm ziynet, evrak gibi varlıklarınızı rahatlıkla kasada tutabilirsiniz.
Çoğunlukla gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. Fakat bu belgeler bankaya göre farklılık gösterebilir.
Yapı Kredi ve Türkiye İş Bankası haricinde 7/24 kiralık kasa hizmeti sunulmamaktadır. Kiralık kasanızı hafta içi mesai saatleri içinde kullanabilirsiniz. 7/24 hizmetler için ek fiyatlandırma politikası izlenmektedir.
Birikimlerinizin durduğu yerde çoğalmasını sağlayan vadeli mevduat hesaplarınız için hangi bankanın daha iyi seçenek sunduğunu görmek için vadeli mevduat faiz oranları sayfamızdan kontrol edebilirsiniz.
Kiralık kasa fiyatları, tüm bankalarda küçük boy, orta boy ve büyük boy olmak üzere boyutuna göre değişir ve kiralık kasa fiyatları yıllık bir ücret olarak hesaplanır. Bazı bankalarda ise aylık, 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık ya da 1 yıllık farklı fiyatlandırma olanağı sunulmaktadır.
En | Boy | Yükseklik | |
Küçük Boy Kasa | 11,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Orta Boy Kasa | 16,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Büyük Boy Kasa | 26,5 cm | 24,5 cm | 41 cm |
Kiralık kasa sözleşmesi imzalandığı zaman, atanan kasayı açan iki anahtar verilecektir. Bunlardan biri kasa sahibinde, diğeri de yedek anahtar olarak bankada kalır. Kiralayan kişi ya da ortağı haricinde noterden onaylı vekaletname olmadan kasa açılamaz. Buna ek olarak, bir başkasının kasayı açabilmesi için banka şube müdürünün de onayı ile hazırlanan “Kiralık Kasa Kullanımı Yetki Belgesi” çıkarılabilir.
Kasa sahibi vefat etmediği müddetçe, bu bilgiler üçüncü kişi ya da kurum ve kuruluşlarla paylaşılmaz. Vefat halinde ise, mahkeme kararı ile vasilere bilgi verilerek noter huzurunda kasa açtırılır ve eşyalar vasiye verilir.
Kiralık kasada bulunan ürünlerin içeriği bilinmediği için afet veya kaza gibi durumlara karşı sigorta yapılmamaktadır. Fakat kiralık kasalar; hırsızlık, yangın gibi durumlara karşı üstün güvenlik önlemleri ile koruma altına alınır.
Maksimum 3 kişi olmak koşuluyla ortak kasa kiralamak mümkündür. Bunun için ortak bir banka hesabı açmanız ve ortaklık sözleşmeleri imzalamanız yeterlidir. Ortak kasa kiralandığı takdirde, sözleşmeye dahil olan tüm kişilere kasa anahtarı teslim edilir ve tüm taraflar kullanım yapabilirler.
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.