Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hangikredi.com

Kolay Kredi Veren Bankalar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 17.07.2020 Güncelleme Tarihi: 8.08.2024

Sizin de acil para ihtiyacınız varsa hangi bankaların daha kolay kredi kullandırdığını merak ettiğinizi tahmin ediyoruz.

Kolay Kredi Veren Bankalar
Bu yüzden anında kredi ihtiyacı için hızlıca kredi kullandıran bankaları ve kolay kredi veren bankaların başvuru süreçlerini sizin için araştırıp adım adım yapmanız gerekenleri derledik. 

Kolay kredi nasıl alınır?

Hızlıca kredi almak için ilk adım şubesiz bankacılık hizmeti veren bankalara başvuru yapmak olabilir. Bu bankalar evrak talep etmedikleri için diğer bankalara kıyasla daha kolay kredi kullandıran bankalardır. Peki kolay kredi nasıl alınır? 

Öncelikle başvuru bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun, toplam net gelirinizi (maaş ve serbest meslek gelirlerine ek olarak düzenli kira, gayrimenkul ve banka menkul kıymet gelirlerinin toplamı) de sisteme eksiksiz girmeniz kredinin onaylanma ihtimalini artırır.

İhtiyaç kredisine başvurun!

Gecikmiş borçlarınızı kapatmaya çalışın. Herhangi bir bankada kredi, esnek hesap veya kredi kartı gibi kredili ürünlerinize ait gecikmiş borçlarınız bulunuyorsa bu borçlarınızı kapatın. Ayrıca devlete ya da özel kurumlara borçlarınızı da kapatmanız başvurunuzun onaylanma ihtimalini artırır. Bu ödemeleri düzenli yapmanız aynı zamanda kredi sağlığınızı olumlu etkileyeceği için kredinizin onaylanma ihtimali artar, son ödeme gününü geçirmemeniz ve asgari tutar yerine borcun tamamını kapatmanız da kredi sağlığınızı olumlu etkileyen faktörlerdendir. 

Son olarak, kredili bir ürün kullanmak ve ödemelerini yine düzenli olarak yapmak kredi sağlığınızı iyileştirir. Bu nedenle eğer kredi kartınız veya esnek hesabınız yoksa küçük bir limitle de olsa almanız size kredi çıkma olasılığını artırabilir. 

Kolay Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Kolay Kredi Veren Bankalar Hangileri?

play image
play image

Hangi bankalar kolay kredi verir?

Kolay kredi veren kuruluşların başında, TEB’in online bankacılık hizmeti olan CEPTETEB, Aktif Bank’ın dijital bankacılık kolaylığı sunan N Kolay ve QNB Finansbank’ın online bankacılık imkanı olan Enpara.com geliyor. 

Şubesiz bankacılık hizmeti alabileceğiniz bu bankalar, Kredi Kayıt Bürosu üzerinden kredi notunuza ve e-Devlet aracılığı ile SGK dökümünüze ulaşabildikleri için belge talep etmeye ihtiyaç duymaz.  

Aktif Bank’ın online bankacılık hizmeti olan N Kolay aracılığıyla şubeye gitmeye ve evrak toplamaya gerek olmadan ihtiyaç kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz, müşterisi olmasanız da N Kolay’dan rahatlıkla kredi alabilirsiniz. 

Enpara.com ile herhangi bir masraf çıkmadan, sigorta yaptırmadan ve şubeye gitmeksizin avantajlı faiz oranları ile kredi alabilirsiniz. Online kanallar üzerinden direkt olarak kredi başvurunuzu yapmanız sonrasında şubeye gitmenize gerek kalmadan kredinizi kullanabilirsiniz. 

CEBTETEB ihtiyaç kredisinin sunduğu online imkanlar sayesinde yine şubeye gitmeye gerek olmadan hızlıca ve kolaylıkla kredi başvurusu yapabilirsiniz. 

Örnek ihtiyaç kredisi hesaplamaları 

  Banka adı    Kredi tutarı   Faiz oranı   Aylık taksit    Kredi vadesi  
Akbank 10.000 TL %1,97 972,66 TL 12 ay
Enpara 10.000 TL %1,37 928,98 TL 12 ay
N Kolay 10.000 TL %2,69 1.868,21 TL 6 ay

Orta riskli kredi notuna kredi veren bankalar

Kredi puanı 800 ile 1299 arasında olan kişiler orta riskli olarak tanımlanır. Bu skalada yer alan kişiler blokeli ya da kara listede değildir. Banka hesaplarınızı aktif olarak kullanmıyorsanız ya da ödemelerinizi banka kanalıyla yapmıyorsanız orta riskli grupta yer alabilirsiniz. Ayrıca, düzenli bir gelire sahip olduğu hâlde borçlarını istikrarlı biçimde ödemeyen kişiler de genellikle orta riskli grupta yer alır. 

Orta riskli grubuna kredi veren bankaların listesi şu şekildedir: 

  • İş Bankası, kullanıcılarına 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sağlar. Türkiye İş Bankası, ödeme taahhüdünü belgeleyebilen orta risk grubundaki kişiler için finansman olanağı sunar.
  • Ziraat Bankası tarafından sağlanan krediler uygun faiz seçenekleriyle sunulur. Orta risk grubunda yer alıyorsanız gelir belgesi ile bankaya başvurarak kredi olanaklarından yararlanabilirsiniz.
  • TEB tarafından sağlanan finansmanlarda uygun ödeme planları vardır. Kredi taksitlerinizi 3 ile 36 ay arası vade seçenekleriyle ödeyebilirsiniz. TEB, orta riskli gruba dâhil olan kişilerden kefil veya spesifik belgeler talep edebilir.
  • VakıfBank tarafından sağlanan finansmanlar 36 aya varan vade seçenekleriyle geri ödenebilir. Düşük taksitli kredi olanaklarından yararlanmak için Vakıflar Bankası’nın finansmanlarına başvurabilirsiniz.
  • Garanti BBVA tarafından sunulan kredilerde kolay ödeme seçenekleri mevcuttur. Bu banka, aylık %2,19’dan başlayan fırsatlarla finansman sağlar. 
  • QNB Finansbank, kullanıcılara uygun finansmanlar sunan bankalar arasındadır. Orta riskli grupta yer alıyorsanız QNB Finansbank’ın ödeneklerinden yararlanabilirsiniz. Belgelenebilir bir geliriniz varsa bu bankanın finansman olanaklarından faydalanma olanağınız bulunur. Finansbank’ın kredi imkânından yararlanmak için ikametgâhınızın adres kayıt sisteminde güncel olması gerekir.
  • Akbank kişiye özel ödeme planları sunan bir bankadır. Kredi taksitlerinizi esnek bir planla ödeyebilirsiniz. Acil nakit ihtiyaçlarınız için bu banka tarafından sağlanan finansmandan yararlanabilirsiniz. Akbank, orta risk grubunda yer alan kişiler için finansman olanağı sağlar. 

Faizsiz fırsatlara göz atın!

HangiKredi ile şubeye gitmeden kolay kredi başvurusu

Digital Onboarding yani uzaktan müşteri edinimi, bankanın müşterisi olmak için şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırır. Şubeye gitmeden kredi başvurusu alan bankaları HangiKredi üzerinden karşılaştırabilir, size için en avantajlı krediye hızlıca başvurabilirsiniz. 

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • MERSİS Numarası Nedir? Ne İşe Yarar? 14.10.2024

    MERSİS Numarası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Kitlesel Fonlama Nedir? 8.10.2024

    Kitlesel Fonlama Nedir?

  • Mali Mühür Nedir? Nasıl Alınır? 7.10.2024

    Mali Mühür Nedir? Nasıl Alınır?

  • Çekirdek Enflasyon Nedir? 2.10.2024

    Çekirdek Enflasyon Nedir?