Çamlıbel Elektrik Dağıtım A Ş borç sorgulama işlemi, en pratik şekilde internet üzerinden yapılabilir. Firmanın kendi web sitesi üzerinde fatura ve borç sorgulama hizmeti bulunmaktadır. Hesap/abonelik numarası girildikten sonra mevcut borç rahatlıkla görülebilir. Fatura sorgulamak için kullanılabilecek bir başka site ise e-devlettir. E-devlet üzerindeki “Borç Bilgileri Sorgulama” sayfasına girildiğinde, T.C. kimlik numarası üzerinden otomatik olarak sorgulama gerçekleşir ve sonuçlar ekrana gelir.
Faturalarınızın yüksek olduğunu düşünüyorsanız “Aylık Faturalarınızı Azaltmanın Yolları” başlıklı yazımızdaki önerileri uygulayarak tasarruf sağlayabilirsiniz.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. abonelerine kesilen faturalarda yer alan kalemlerin açıklamaları şöyledir:
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş fatura ödeme işlemi hem geleneksel yöntemlerle hem de internet üzerinden yapılabilir. Firmanın bayiliklerine gidilerek fatura ödenebilir fakat online ödeme daha pratiktir. Çamlıbel Elektrik faturaları, bankaların mobil uygulamaları üzerinden ya da HangiKredi Fatura Ödeme Merkezi üzerinden kolayca ödenebilir.
İnternetten elektrik faturası ödemek güvenlidir fakat bu durum, ödemenin yapıldığı kanala göre değişir. Online ödeme kabul eden tüm siteler üzerinden ödeme yapılmamalıdır. Çamlıbel Elektrik Dağıtım faturaları; firmanın web sitesi, bankaların online servisleri ve HangKredi gibi kurumsal firmaların fatura ödeme merkezleri üzerinden yapılmalıdır.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş telefon numarası 0(346) 858 58 58 ve 0(346) 215 08 10 şeklindedir. 0(346) 858 61 00 ise firmanın faks numarasıdır. Elektrik arıza ihbarı yapmak ve planlı kesintiler gibi bilgilere daha hızlı ulaşabilmek için 186 Çağrı Merkezi aranabilir.
Elektrik abonesi olabilmek için firmanın fiziksel şubelerine gidilebilir ya da internet üzerinden başvuru yapılabilir. Şubeye giderken gerekli evrakların götürülmesi gerekirken internetten yapılan başvurularda, evrakların adreste hazır olması gerekir. Firma yetkilisi adrese gelir, evrakları kontrol eder ve sözleşmeyi imzalatır. Ayrıca e-devlet platformunda bulunan “Bireysel Abonelik Başvurusu” sayfasından da başvuru yapılabilir.
Abonelik iptalleri de hem fiziksel şubelerden hem de firmanın internet sitesi üzerinden yapılabilir. Bir diğer seçenek ise e-devlet üzerindeki “Bireysel Abonelik Fesih Başvurusu” sayfasıdır. İptal başvurusu internet üzerinden yapılmış olsa bile abonenin, sayacın son okumasından doğan borcu ödemek ve güvence bedelini iade almak için şubeye gitmesi gerekir. İade işlemi IBAN üzerinden de gerçekleşebilir.
Tesisat numarası, sözleşmelerde ve elektrik faturalarının üzerinde yer alır. Elektrik faturalarındaki “Tesisat No” ibaresi ile tesisat numarası öğrenilebilir. Bir başka alternatif yöntem de 186 numaralı hattı aramaktır. Talep edilen bilgiler verilerek tesisat numarasına kolayca ulaşılabilir.
Banka kartları, hem fiziksel şubelerden hem de internet üzerinden yapılan elektrik faturası ödemelerinde bir ödeme aracı olarak kullanılabilir. Ödeme için kartın bağlı bulunduğu hesapta yeterli bakiyesi olması ve online ödemeler için kartın internet alışverişlerine açık olması yeterlidir.
Kredi kartı ile fatura ödeme en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem online fatura ödemeleri hem de fiziksel şubelerdeki ödemeler, kredi kartları ile yapılabilir. Ödemenin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için kartta yeterli limit olması gerekir. Ayrıca bu ödemelerin kredi kartına borç olarak yansıtılacağı da unutulmamalıdır.
Pek çok banka, faturalarını kredi kartı ile yapan müşterilerine özel avantajlar sunar. Özellikle otomatik ödeme verenler için para puan gibi avantajlar bulunmaktadır. Otomatik ödeme talimatı vermenin bir başka avantajı da faturaların gecikmeden ödenmesidir. Otomatik ödeme talimatları, bankaların internet şubeleri, mobil uygulamaları ve fiziksel şubeleri üzerinden kolayca verilebilir. Talimat verilirken abone numarasının doğru olmasına çok dikkat edilmelidir.
Fatura ödeme hizmetiiş birliği ile yapılmaktadır.