konut-kredisi

Taşıt Kredisi

TL
select-icon
select-icon

Bankaların en avantajlı faiz oranları ile sıfır araba kredisi ve ikinci el araç kredisi hesaplama işlemi HangiKredi Taşıt Kredisi Hesaplama sayfasında!

Tavsiye Ettiğimiz Taşıt Kredileri/Finansmanları

Akbank-logo
Taşıt KredisiDetay
TL
select-icon
Faiz% 4,40
Aylık Taksit11.745,29 TL
Toplam Ödeme141.518TL
İş Bankası-logo
Taşıt Kredisi (0.km)Detay
TL
select-icon
Faiz% 3,85
Aylık Taksit11.285,72 TL
Toplam Ödeme135.929TL
Vakıf Katılım-logo
Taşıt FinansmanıDetay
TL
select-icon
Kâr Payı% 3,24
Aylık Taksit10.786,70 TL
Toplam Ödeme129.940TL
Garanti BBVA-logo
Taşıt KredisiDetay
TL
select-icon
Faiz% 5,29
Aylık Taksit12.507,79 TL
Toplam Ödeme150.593TL

Taşıt Kredisi / Finansmanı Faiz ve Kâr Payı Oranları

19 Mart 2024
info-icon
BankalarKredi/Finansman TutarıVadeFaiz/Kâr Payı
Garanti BBVA
incele
Albaraka Türk
incele
Akbank
incele
İş Bankası
incele
Kuveyt Türk
incele
Vakıf Katılım
incele
Türkiye Finans
incele

Neden Güvenliyiz?

Destek Hizmetleri Sözleşmesi

Bankalar ile imzalanan "Destek Hizmetleri Sözleşmesi" gereği denetlenen ve “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirketi” (TOBB 2015)

COBİT

ISAE 3402 Uluslararası Bağımsız Denetim Raporu ile COBİT standartlarına uygun çalışma

SSL

Güvenlik duvarları, SSL sertifikası ile veri güvenliği ve KVKK yönetmeliğine uygun veri toplama

  • Taşıt Kredisi Sıkça Sorulan Sorular
  • Son Haberler
  • Araç Kredisi Hesaplamasında Dikkat Edilecek Noktalar

    arrow-up

    Araba kredisi hesaplaması yaparken bütçenizin dengesini kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Araba sahibi olmak isterken doğru oluşturulmamış bir otomobil kredisi ödeme planı nedeniyle zor günler yaşayabilirsiniz.

    Taşıt kredisi faiz oranı, sigorta giderleri, dosya masrafı vb maliyet kalemlerinin yanı sıra KKDF ve BSMV gibi vergi giderlerini de hesaplamalısınız.

    Unutmamanız gereken bir diğer husus ise satın almak istediğiniz arabanın, araç kredisinin geri ödemesi süresince, başvuruda bulunduğunuz bankanın ipoteği altında olacağıdır. Yani son taşıt kredisi taksidini ödenmeden araç üzerinde tam hakka sahip olamazsınız. Örneğin aracınızı satmak isterseniz, önce bankanın onayını almanız gerekir.

    Peki krediyi kullanmaktan vazgeçerseniz ne olur? Diyelim ki araba kredisi hesaplaması yaptınız, taşıt kredisi faiz oranlarını inceleyip araç kredilerini karşılaştırdınız ve bütçenize en uygun taşıt kredisine başvuruda bulundunuz. İlgili banka da otomobil kredinizi onayladı fakat siz kullanmaktan vazgeçtiniz. Yasal olarak 14 gün içerisinde aynı bankaya durumu bildirmek suretiyle, hiçbir cezai işleme maruz kalmadan kredinin kullanımını iptal edebilirsiniz.

    Dahası, araç kredisini kullanmış olsanız dahi yine 14 gün içerisinde vazgeçebilirsiniz. Yalnız bu sefer geçen süre kadar, ana para için faiz ödemesi yapmanız gerekir. HangiKredi´den hızla sıfır otomobil kredisi hesaplama işlemi yaparak en uygun araç kredisi seçeneğine ulaşabilirsiniz. Böylece herhangi bir cayma durumunda daha az faiz ödersiniz.   

  • Taşıt Kredisinin Faiz Oranları Ne Kadar?

    arrow-down

    Taşıt kredisi faiz oranları bankadan bankaya değişebildiği gibi piyasaların durumuna göre de değişiklik gösterebilir. Ayrıca sıfır otomobil ve ikinci el taşıt kredisi faiz oranları da birbirinden farklı olabilir. HangiKredi taşıt kredisi hesaplama aracını kullanarak güncel taşıt kredisi faiz oranları ile araç kredisi hesaplaması yapabilir, bankaların ürünlerini karşılaştırabilir ve bankalara online taşıt kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • Faizsiz Araç Kredisi Nedir? Hangi Koşullarda Verilir?

    arrow-down

    Katılım bankaları, araç alımlarına finansal destek sağlamak için faizsiz taşıt kredisi ürünü sunabilir. Araç finansmanı olan bu kredi ürünü ile sıfır ve ikinci el araç satın almak mümkündür. Maksimum 60 ay vade ile verilen araç finansmanında da araç kredisinde olduğu gibi kullandırım oranı vardır. Başvuruda bulunmak için ikinci el araç kredisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

  • Ne Kadar Taşıt Kredisi Kullanılabiliyor?

    arrow-down

    0 km araç kredisi kullanırken aracın nihai fatura değeri dikkate alınır. Detaylı bilgi için "Taşıt Kredisi Güncel Vade Sınırı ve Peşinat Oranları" içeriğimize göz atabilirsiniz.

  • Araba Kredisi Taksitlerini Ödemeyi Geciktirirsem Ne Olur?

    arrow-down

    Tüm kredi türlerinde olduğu gibi taşıt kredisinde de ödemelerin gecikmesi yasal takiple sonuçlanır. Gecikme için tüketiciye tanınan süre 90 gündür. Arka arkaya olmasına gerek olmaksızın toplam 90 gün gecikme olduğunda hakkınızda yasal takip başlatılır. Yasal takip neticesinde genellikle maaş haczi kararı çıkmaktadır. Böyle bir karar çıkması durumunda mahkeme kararı ile maaşınızın dörtte birine banka tarafından el konulur.

  • Araç Kredisinde Araç İpotek Altına Alınır mı?

    arrow-down

    Araç kredisi ipotekli bir kredi türüdür. Tıpkı konut kredisinde olduğu gibi bir malın satın alınması için yüksek tutarlarda verilen bir kredi olduğundan vade boyunca araca ipotek koyulur. Vade sonunda borç tamamen kapandığında ipotek fek işlemi ile aracın üstündeki ipotek kaldırılır. 

    Taşıt kredisi ve ipotek hakkında merak ettiğiniz diğer detayları HangiBilgi içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

  • Araba Kredisi Çekmek Için Kefil Gerekir mi?

    arrow-down

    Taşıt kredisi çekmek için kefil, olmazsa olmaz bir şart değil. Kredi notu sisteminin getirdiği kolaylık sayesinde banka zaten sizing ödeme performansınızla ilgili ve borcunuzu ödeyip ödemeyeceğinizle ilgili genel bir fikre sahip olup başvuruyu buna göre değerlendiriyor. Ancak yine de bazı durumlarda banka kefil talep edebilir.

  • Çalışmayanlar da Otomobil Kredisi Çekebilir mi?

    arrow-down

    Genel olarak gelir belgesi olmadan kredi çekmek mümkün değil. Gelir belgesi, kredi alabilmek için gereken en önemli şartlardan biri. Düzenli bir işiniz yoksa yani gelirinizi belgeleyemiyorsanız vadeli mevduat getirisi ve kira geliri de belgelenebilir gelir yerine sayılabilmektedir. Bu konuda başvuru yapacağınız banka ile görüşmenizi tavsiye ederiz.

  • Araç Kredisi Türleri

    arrow-down

    Araç kredileri öncelikle sıfır araç kredisi ve ikinci el taşıt kredisi olarak ayrılmaktadır. Alınacak aracın türüne göre de aşağıdaki gibi sınıflamalar söz konusu:

    • Ticari araç kredisi
    • Motosiklet kredisi
    • Tekne kredisi
  • Yerli Araç Kredisi Nedir?

    arrow-down

    Yerli araç kredisi, özellikle kamu bankalarının çeşitli dönemlerde yerli üretim araçların satışını desteklemek üzere daha düşük faiz oranı ile sunduğu kredilerdir. Dönemsel kampanya olarak sunulan yerli araç kredisi ile daha düşük faiz oranlarından yararlanarak araç sahibi olabilirsiniz. En düşük faizli araç kredisi için sayfamızı detaylı incelemeyi unutmayın.

    Yerli elektrikli araçlar içinse BDDK, 27 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamada 13.06.2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun geçici 12. maddesi kapsamında düzenlemeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yerli elektrikli araçlar için kredi alt sınırını yükseltti. ​

    ​BDDK tarafından yapılan değişikliğe göre;​

    • 900.000₺ ve altındaki araçların %70’ine kadar 48 ay vadeli,​
    • 900.000₺ ile 1.800.000₺ arasındaki araçlar için %50’sine kadar 36 ay vadeli,​
    • 1.800.000₺ ile 2.200.000₺ arasındaki araçlar için %30’una kadar 24 ay vadeli,​
    • 2.200.000₺ ile 2.800.000₺ arasındaki elektrikli araçların %20’sine kadar 12 ay vadeli kredi kullanılabilecek. ​

    2.800.000₺ üzerindeki araçlar içinse kredi kullanılamayacak. ​

  • Ticari (Kurumsal) Taşıt Kredisi Nedir?

    arrow-down

    Tır, kamyon, otobüs, panelvan, minibus gibi ticari araç kategorisinde yer alan araçlar için bazı bankalarda ticari taşıt kredisi sunmaktadır. Maksimum 60 ay vade ile sunulabilen ticari taşıt kredisi ile sıfır ya da ikinci el ticari taşıt alımı yapılabilir. Kurumsal taşıt kredisi faiz oranı bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Bu krediden yararlanabilmek için ticari sicil kaydı olmalıdır.

  • Sıfır Araç Kredisi Nedir?

    arrow-down

    Sıfır araç kredisi, sıfır araçlar için kullanılabilen ve aracın proforma faturası ile kullandırılan bir kredidir. Sıfır araç kredisinde bazı durumlarda bankaların ve markaların anlaşmasıyla daha avantajlı faiz oranı ve daha avantajlı koşullarla kredi imkanı sunulabilir. Sıfır taşıt kredisinin vade sonuna kadar araç banka tarafından ipotek altında tutulmaktadır.

  • İkinci El Taşıt Kredisi

    arrow-down

    İkinci el araba kredisi, ikinci el araçların satın alınmasına maddi destek sağlayan bir kredi türüdür. İkinci el araç kredisinde kredilendirme, aracın kasko değeri üzerinden yapılır. Bankadan bankaya farklılık gösterebilmekle birlikte genellikle 8 yaşına kadar olan araçlar için kredilendirme yapılmaktadır.

  • Araba Kredisi Kaç Yaşa Kadar Verilir?

    arrow-down

    İkinci el araba kredisinde, bankadan bankaya değişiklik gösterebilmekle birlikte yaş sınırı uygulaması vardır. Genellikle 8 yaşa kadar olan araçlar için ikinci el taşıt kredisi kullandırılır ancak bankanın kararı doğrultusunda daha üst yaşlardaki araçlar için de kredi verilebilir. Ayrıca yaş sınırı, kredinin vadesine göre de değişiklik gösterebilir.

  • Taşıt Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

    arrow-down

    Taşıt kredisi hesaplaması; almak istediğiniz tutar, ödemek istediğiniz vade ve kredinin faiz oranına göre hesaplanır. Toplam ödeme tutarı bu değişkenlere göre farklılaşır. Örneğin aynı tutar ve faiz oranı için farklı vadelerle yapılan hesaplamalarda farklı geri ödeme tutarı sonucuna ulaşılır. Bunlara ek olarak dosya masrafı gibi ek tutarlar ve ipotekli bir kredi ürünü olduğundan ipotek masrafı da araç kredisi hesaplama sonucunu etkilemektedir.​

    ​Taşıt kredisi hesaplaması yaparken yalnızca faiz oranlarına bakmamalısınız. Diğer tüketici kredilerinden farklı olarak taşıt kredileri ek maliyetlere ve zahmetlere sahip. İpotekli bir kredi ürünü olduğundan ipotek masrafı da kredinize eklenecektir. ​

    ​En uygun araç kredisini bulmak için taşıt kredisi hesaplaması yaparken, ferdi kaza sigortasının yanı sıra, kasko sigortası ve zorunlu trafik sigortası ödemesi yapmanız gerekeceğini de unutmamalısınız. Ayrıca aracın tüm yasal hakları size ait olmayacaktır. İlaveten sıfır otomobil, 2.el ve ticari araçlar için farklı şartlar sunulabilir. Bu koşulları göz önünde bulundurarak 4 yıla kadar uzayabilen vadeler ile taşıt kredisi hesaplaması yapabilirsiniz.​

    ​HangiKredi Taşıt Kredisi hesaplama sayfasından tüm kredi veren bankalar için taşıt kredisi hesaplaması yapabilirsiniz. ​

  • Taşıt Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi?

    arrow-down

    Taşıt kredisi kullanacağınız banka ile araba satıcıları arasında özel bir anlaşması varsa, bankaların size sunacakları özel faiz oranları ile daha uygun fiyatlarda yeni bir araç satın alabilirsiniz. Kaskonuzu kredi kullanacağınız bankadan yaptırmanız durumunda, taşıt kredilerinde faiz indirimi de yapılabilir. Sıfır araçlar için proforma faturası, ikinci el araçlar için noter onaylı satış sözleşmesi sunmanız gerekir. Ayrıca kasko ve zorunlu trafik sigortası maliyetleriniz de olur. Ayrıca kredi süresince aracın üzerinde banka ipoteği bulunur.  

    Taşıt kredisinde tutar ve vade limitleri şu şekildedir: ​

    Aracın Nihai Fatura Tutarı (TL)Yeni Vade Sayısı
    400.000 TL ve altı48 Ay
    400.001 - 800.000 TL36 Ay
    800.001 - 1.200.000 TL24 Ay
    1.200.001 - 2.000.000 TL12 Ay

    İhtiyaç kredilerinde kasko zorunluluğu bulunmaması da önemli bir avantaj olabilir. İhtiyaç kredisinde herhangi bir peşinata gerek olmaksızın kredi kullanarak, araç sahibi olabilirsiniz. Herhangi bir ipotek verilmemesinden dolayı, taşıt kredisine göre daha düşük miktarda kredi çıkma ihtimali vardır. Ancak taşıt kredilerinde maksimum vade 48 ayken, ihtiyaç kredisinde kullanılabilecek maksimum vade 36 aydır:​

    Kredi Tutarı (TL)Vade Sayısı
    50.000 TL altındaki tutarlar için36 ay
    50.000 - 100.000 TL arası tutarlar için24 ay
    100.000 TL üzerindeki tutarlar için12 ay

    Taşıt kredisi mi yoksa ihtiyaç kredisi mi diye merak ediyorsanız daha ayrıntılı bilgi için HangiBilgi içeriğimize göz atabilirsiniz.

  • Araba Kredisi Nasıl Yapılandırılır?

    arrow-down

    Kredi borcunuzu ödeme konusunda sıkıntıya düşerseniz ya da daha düşük faiz oranlarından yararlanarak vadeyi uzatmak ve aylık taksit tutarlarını azaltmak isterseniz kredinizi yapılandırabilirsiniz. Ancak yapılandırma talebinin her zaman banka tarafından onaylanmayabileceğini ve yapılandırma faiz oranlarının güncel tabela faiz oranlarından farklı olduğunu hatırlatmak isteriz.

    Taşıt kredisi yapılandırması için şubeye giderek başvuru yapabilir ya da mobil bankacılığı kullanabilirsiniz.​

  • Taşıt Kredisi Borcumu Ödeyemezsem Ne Olur?

    arrow-down

    Kredi almadan önce her ne kadar cebinize göre hesap kitap yapmış olsanız da bazen planlar istendiği gibi gitmeyebiliyor. Taşıt kredinizi ödemekte zorluk çekerseniz ve tamamen ödeyemeyecek duruma gelirseniz aracınıza banka tarafından el konuluyor. Bankaya 90 gün boyunca ödeme yapmamanız halinde hakkınızda yasal takip başlatılıyor ve bu yasal takip neticesinde taşıt kredisi verirken bankanın teminat olarak ipotek ettiği araca el konuluyor. Borcunuzu ödemekte zorluk çekerseniz bankanızdan yapılandırma talibinde bulunmanızı tavsiye ederiz.

  • Taşıt Kredisi Başvurusunda Nelere Dikkat Etmeli?

    arrow-down

    Taşıt kredisi başvurusu yapma niyetinde iseniz, öncelikle bireysel ve kurumsal taşıt kredisi başvuru şartlarının farklı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca 0 km araç kredisi başvurularında aranan şartlar ile 2.el araç kredisi başvurusunda istenen koşulların farklı olduğunu da belirtelim.

    Sıfır kilometre otomobil kredisi başvurusunda ibraz edilmesi gereken belgeler arasında proforma faturası bulunurken, 2.el araba kredisi başvurusunda talep edilen evrak noter tasdikli satış sözleşmesi ve aracın ruhsatıdır.

    Bireysel araba kredisi başvurusunda; kimlik belgesi, ikametgah belgesi ya da üzerinize kayıtlı son döneme ait fatura, gelir belgesi (maaş bordrosu vb) gibi gerçek kişilere ait belgeler talep edilir. Kurumsal araba kredisi başvurusunda ise; ticaret sicil gazetesi, bilanço kayıtlarını gösterir evraklar, vergi levhası gibi tüzel kişilere ait bilgileri içeren dokümanlar talep edilir.

    HangiKredi Taşıt Kredisi sayfalarında en uygun araç kredisi için başvurusu yapabileceğiniz bankalar şunlardır: Akbank, Anadolubank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, HSBC Bank, ICBC, ING, Türkiye İş Bankası, Odeabank, Şekerbank, TEB, VakıfBank, Yapı Kredi Bankası.

  • Araç Kredisi Başvurusunda Kredilendirme Oranı Nedir?

    arrow-down

    En ucuz araç kredisi hesaplaması yapan tüketicilerin merak ettikleri bir diğer konu ise kredilendirme oranıdır çünkü bankaya ve aracın yaşına göre farklılık gösterebilir. Otomobil kredisi için genel olarak durum şu şekildedir:

    • Nihai fatura değeri 900 bin TL altında olan araçlar için %70
    • Nihai fatura değeri 900 bin TL - 1 milyon 800 bin TL arası araçlar için %50
    • Nihai fatura değeri 1 milyon 800 bin TL - 2 milyon 200 bin TL arası araçlar için %30
    • Nihai fatura değeri 2 milyon 200 bin TL - 2 milyon 800 bin TL arası araçlar için %20
    • Nihai fatura değeri 2 milyon 800 bin TL üzerinde olan araçlar için %0 kredilendirme oranı söz konusudur.
  • En Popüler Taşıt Kredisi Hesaplamaları

    arrow-down

    Araç kredisi hesaplaamsında bazı vade-kredi tutarı kombinasyonları tüketiciler tarafından en çok arananlar arasında. Taşıt kredisi hesaplamalarının en avantajlı vade-kredi tutarı kombinasyonları şu şekilde:

    • 30 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi
    • 30 bin TL 36 ay vadeli taşıt kredisi
    • 20 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi
    • 20 bin TL 36 ay vadeli taşıt kredisi
    • 40 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi

    Siz de bu hesaplamalardan birini yaparak en uygun taşıt kredisi faiz oranına ulaşabilirsiniz.

  • En Uygun Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

    arrow-down

    Taşıt kredisi başvurusu için reşit olmanız, gelirinizi belgeleyebilmeniz, minimum 3 aydır devam eden sigortanızın olması ve kredi notunuzun bankanın talep ettiği minimum seviyenin üstünde olmalıdır. Taşıt kredisi hesaplaması yaptıktan sonra bankaya başvuru yaparak, başvurunuz ön onay aldıktan sonra gerekli belgelerle birlikte banka şubesine gitmeniz gerekir. Taşıt kredisi başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

    • Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport aslı ve fotokopisi.
    • Araç kredisi başvurusu yapacak kişinin adına düzenlenmiş güncel elektrik, su, telefon, doğal gaz faturalarından biri veya ikametgah belgesi.
    • İş türüne göre talep edilen evraklar; emekliler, maaşlı çalışanlar ve şirketi olan kişilere göre farklılık gösterir. Maaşlı çalışanlardan talep edilen gelir belgesi son 1 yıla ait maaş bordrosudur. Emeklililer için, emekli tanıtım kartı ve aylık emekli maaşını içeren banka hesap cüzdanıdır. Şirketi olan kişiler için ise, yıllık gelir vergisi beyannamesi ve vergi levhası taşıt kredisi için gerekli evraklar arasındadır.
    • Satın alınacak otomobilin, sıfır kilometre olması durumunda, otomobilin proforma faturası gereklidir.
  • Araba Kredisi Başvuru Süresi Ne Kadardır?

    arrow-down

    Otomobil kredilerinde maksimum vade 60 aydır. Sıfır araç için ve ikinci el araç için aldığınız taşıt kredisini 60 aya kadar vadelendirebilirsiniz. Geri ödeme yapacağınız vadeyi belirlerken ödeyebileceğiniz aylık tutarı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Taşıt kredisi ipotekli bir kredi türü olduğundan borcunuzu ödeyememeniz durumunda banka tarafından aracınıza el konulabilir. Bu nedenle hesaplama yaparak aylık taksitlerin sizi zorlamayacağı tutarda ve uzunlukta kredi almanızda fayda var. 

  • Araç Kredisi Şartları Nelerdir?

    arrow-down

    Taşıt kredisi başvurunuzun olumlu sonuçlanması için taşıt kredisi şartlarını eksiksiz sağlamanız gereklidir. Taşıt kredisi alabilmek için gereken öncelikli şart 18 yaşından büyük olmak. Eğer bu şartı sağlıyorsanız aranacak ikinci şart belgelenebilir bir gelire sahip olmanız olacaktır. Ayrıca sigortalılık süresi de bankalar için önemli. Bankadan bankaya değişiklik gösterebilmekle birlikte girişi minimum 3 ay önce yapılmış olup hala devam eden sigorta kaydınızın olması gerekmektedir.

    Araba kredisi çekme şartlarından bir diğeri kredi notu. Tüm kredi türlerinde olduğu gibi taşıt kredisinde de kredi notunuz belli bir seviyenin üzerinde olmalıdır. Kredi borcundan dolayı kredi siciliniz bozuksa başvurunuz onaylanmayacaktır.

    İkinci el araç kredilerinde, araç yaş sınırı olduğundan almak istediğiniz araç bankanın belirlediği sınıra uygun olmalıdır. İkinci el taşıt kredisi başvurusunda bulunacaksanız bankanın belirlediği yaş sınırını öğrenmenizde fayda var.

  • Taşıt Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

    arrow-down

    Taşıt kredisi başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

    • Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport aslı ve fotokopisi.
    • Araç kredisi başvurusu yapacak kişinin en güncel elektrik, su, telefon, doğal gaz faturaları veya ikametgah belgesi.
    • İş türüne göre talep edilen evraklar, emekliler, maaşlı çalışanlar ve şirketi olan kişilere göre farklılık gösterir. Maaşlı çalışanlardan talep edilen gelir belgesi, son 1 yıla ait maaş bordrosudur. Emeklililer için, emekli tanıtım kartı ve aylık emekli maaşını içeren banka hesap cüzdanıdır. Şirketi olan kişiler için ise,  yıllık gelir vergisi beyannamesi ve vergi levhası taşıt kredisi için gerekli evraklar arasındadır.
    • Satın alınacak otomobilin, sıfır kilometre olması durumunda, otomobilin proforma faturası gereklidir.
  • Taşıt Kredisi Dosya Masrafı

    arrow-down

    Tüm kredi türlerinde bankaların talep edebildiği dosya masrafı, talep edilen kredi tutarının binde 5’ini geçemez. Bankanın inisiyatifi doğrultusunda bazı bankalar dosya masrafsız kredi kampanyası sunabilir. Araç kredisi, ipotekli bir kredi türü olduğundan dosya masrafı gibi ek masraflar arasında ipotek tesis ücretinin de yer aldığını hatırlatmak isteriz.

Taşıt Kredisi
Min. TutarMax. TutarVade SüresiMin. Yıllık Maaliyet OranıMax. Yıllık Maaliyet Oranı
1.000 TL2.000.000 TL1 - 48 Ay%64,4%185,94