Konut Kredisi Hesaplama Detayları

TL
select-icon

150.000 TL 180 Ay Vadeli Konut Kredileri

Garanti BBVA

Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage

Faiz Oranı

%4,07

Aylık Taksit

6.109,65 TL

Toplam Ödeme
info-icon

1.115.281 TL

Diğer Bankaların Kredileri ve Finansmanları

  • Sık Sorulan Sorular
  • Son Haberler
  • Konut Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

    arrow-up

    Konut kredisi bankaların ev satın alma işlemlerinizi kolaylaştırmak için sunduğu bir kredi çeşididir. Uzun vade ile sahip olabileceğiniz konut kredisi, almak istediğiniz ev için uzmanların belirlemiş olduğu değer üzerinden, maksimum yüzde 80 oranında olacak şekilde verilir, yani kalan tutar için elinizde nakit bir miktar olması gerekiyor. Bankaların farklı olarak sunduğu faiz oranları üzerinden, hesaplama sayfamızı kullanarak alabileceğiniz konut kredisini tahmini olarak görebilirsiniz. 

  • Konut Değerleme Nedir? Nasıl Yapılır?

    arrow-down

    Konut kredisi çekmek istediğinizde en uygun kredi tutarının belirlenmesi için bir uzman tarafından almak istediğiniz konutun ederinin hesaplanması konut değerleme olarak adlandırılır. Bu işlem sırasında sadece konutun değeri değil, teknik durumlar da göz önünde bulundurulur. Konut değerleme SPK tarafından onaylanan uzmanlar tarafından yürütülür. Evin tapuya girilmiş olan verileri, raporlar üzerinden sunulan teknik durumu baz alınarak konut değerleme tamamlanır. Daha detaylı bilgiyi "Konut değerleme nedir?" yazımızdan alabilirsiniz. 

  • Konut Kredisi İle Alınan Evin İpoteği Nasıl Kaldırılır?

    arrow-down

    Konut kredisi ile almış olduğunuz eve ilk aşamada güvence olarak ipotek konulabilir. Bu yüzden kredinizin tamamen bitmesinin ardından ipoteği kaldırmak gerekiyor. İpoteği kaldırmak için öncelikle ipotek kaldırma harcını bankaya yatırmanız gerekiyor, banka direkt olarak tapuya dekontu iletiyor. Tapunun değerlendirmesinin ardından kısa süre içerisinde ipotek kaldırılıyor. E-devlette yer alan tapu sayfası üzerinden ipoteğin kaldırılıp kaldırılmadığını takip edebilirsiniz.

  • Konut Sahibi Olanların Ödemesi Gereken Vergiler Nelerdir?

    arrow-down

    Konut sahibi olanların belli miktarlarda vergi ödemesi yapması gerekiyor. Bunların en önemlileri emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış vergisi ve kira gelir vergisi. Kira gelir vergisi sadece konut sahibinin evinde kiracı olması durumunda geçerli.. Daha detaylı bilgiye ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler sayfamızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  • Konut Kredisi Başvurunuz Neden Reddedilir?

    arrow-down

    Konut kredisi ile ilgili başvurularınız, sizin ekonomik durumunuzla ilgili olmadan reddedilebilir. Bu durumun en önemli sebebi almak istediğiniz konutla ilgili yasal mevzuatlar. Evin krediye uygun olmaması, evle ilgili satacak olan kişinin yanlış bilgi beyan etmesi ve tapudaki durumu sonucunda kredi başvurunuz reddedilebilir. 

  • Konut Alımında Emlakçı Komisyonu Yüzde Kaç?

    arrow-down

    Konut alırken direkt sahibinden ev bulmak mümkün olduğu gibi emlakçılar da sıklıkla tercih ediliyor. Emlakçı ev satışından ne kadar komisyon alır? 2022 yılında belirlenen rakamlar neticesinde emlakçının komisyon poyu satan kişiden yüzde 2 ve alan kişiden yüzde 2 olmak üzere belirlenmiştir.

  • Alacağım Evin Tamamına Kredi Çekebilir miyim?

    arrow-down

    Satın alınmak istenen ev için kredi çekilmesi durumunda, genelde evin değerinin maksimum yüzde 80’i kadar ödeme yapılıyor. Geri kalanın ise peşinat olarak verilmesi gerekiyor. Buna rağmen bankaların ya da konut projelerinin dönem dönem peşinatsız ödeme seçenekleri söz konusu olabiliyor. Aynı zamanda bankaların peşinat miktarı için sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi de konut kredisi ile birleştirilebilir. Alacağım evin tamamına kredi çekebilir miyim? sayfamızdan konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Kentsel Dönüşüm Kredisi Nedir?

    arrow-down

    Kentsel dönüşüm kredisi konutlarını yeniden inşa etmek isteyen, riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı ya da ev sahiplerine ve konutu riskli sınıfında olup ev sahibi olmak isteyenlere sunulan bir fırsat. Gerek altyapı gerek binanın kalitesi açısından risk teşkil eden yapılarda bulunan kişilerin kredi çekmesini kolaylaştıran bu sistem sayesinde, ev sahibi olmak ya da evin ihtiyaçlarını gidermek kolaylaşıyor. Kentsel dönüşüm kredisi faydalanmak için mutlaka riskli olan binaların resmi kurumlar üzerinden tespit edilmiş ve belgelenmiş olması gerekiyor. 

Konut Kredisi
Min. TutarMax. TutarVade SüresiMin. Yıllık Maaliyet OranıMax. Yıllık Maaliyet Oranı
500 TL3.500.000 TL1 - 240 Ay%41,84%127,68